Teknoloji

Fitbit Sense ve Versa 3 güncellemesi yeni özellikler getiriyor

fitbit sense

Fitbit giyilebilir ürünlerine sürekli olarak yeni özellikler getirmek istese de, bu pek sık gerçekleşen bir durum değil. Ancak Fitbit Sense ve Versa 3 için hazırlanan son güncelleme, bu durumu değiştiriyor.

Güncelleme, Fitbit’in iki akıllı saatine kandaki oksijen seviyesini ölçme yeteneğini getiriyor. Buna ek olarak, Google Asistan’ın yanıtlarını saatlerden sesli şekilde duymak mümkün hâle geliyor.

Sense ve Versa 3 sahipleri, kanlarındaki oksijen seviyesini saat kadranı üzerinden veya Fitbit uygulamasındaki panelden takip edebilecek. Kullanıcılar bu panelde gecelik ortalamalarını ve haftalık trendlerini de görebilecek.

Versa 3’te kullanıcılara yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri de gönderilecek. Eğer anormal bir durum tespit edilirse kullanıcılardan Fitbit uygulamasındaki kısa anketi cevaplamaları istenecek ve böylelikle ne olduğu daha iyi anlaşılabilecek.

Bir diğer yenilik ise Google’ın yanıtlarının saatlerden sesli biçimde duyulabilecek olması. Örneğin, alarm kurarsanız Google size “Tamam. Alarmınız yarın sabah saat 7’de çalacak” şeklinde sesli yanıt verecek. Buna ek olarak, Google’a nasıl uyuduğunuzu sorarsanız “Dünden bu yana toplam 8 saat 15 dakika uyudunuz” şeklinde cevaplar alabileceksiniz.

Fitbit Sense ve Versa 3 için sunulan bir diğer yenilik ise “kadran değiştirici” adını taşıyor. Bu yeni özellik sayesinde akıllı saatlerin kadranları sadece birkaç dokunuşla kısa süre içinde değiştirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER