Teknoloji

Fitbit’in beklediği alıcı ortaya çıktı

fitbit wear os

Google‘ın çatı şirketi Alphabet, giyilebilir ürün şirketi Fitbit‘i satın almak için görüşmeler yürütüyor. Reuters’in haberine göre, taraflar arasındaki görüşmelerin hangi aşamada olduğu ve Alphabet’in Fitbit için ne kadar teklif ettiği henüz bilinmiyor. Fitbit’in kendisine alıcı aradığına dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

Google, Wear OS platformuyla giyilebilir ürün platformunun önemli bileşenlerinden biri konumunda. LG, Fossil ve TicWatch gibi şirketlerin desteğini alan Google; buna rağmen, Apple Watch ile rekabet etmekte sıkıntı yaşıyor. Android platformunun en önemli üreticilerinden biri olan Samsung’un bile akıllı saatlerinde Wear OS yerine kendine ait Tizen platformunu tercih etmesi, Google’ın sıkıntılarının en önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilir.

Google geçtiğimiz ocak ayında Fossil’den bir akıllı saat teknolojisini 40 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Bir Fossil yöneticisi, söz konusu teknolojiyi “Henüz pazara çıkmamış yeni bir ürün inovasyonu” olarak tanımlamıştı. Bu teknoloji hâlâ ortaya çıkmış değil.

Google’ın Pixel markalı bir akıllı saat çıkarmayı planladığına dair haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin 2016’da bu planı gerçeğe dönüştürmeye çok yaklaştığı, ancak kaygıların baskın çıkması nedeniyle hazırlanan akıllı saatler, LG markasıyla resmiyet kazanmıştı.

Fitbit de akıllı saat pazarında dalgalı bir seyir izliyor

O tarihten bu yana Google, kendi markasını taşıyan donanım ürünleri çıkarmaya daha sıcak yaklaşıyor. 2017’de HTC’nin akıllı telefon mühendislik takımının bir kısmını satın alan internet devi, Fitbit’i de bünyesine katarak bu açılımını giyilebilir ürünler pazarına taşıyabilir.

Apple’ın Apple Watch ile yaşadığı deneyim, sağlık uygulamalarının giyilebilir ürünler için son derece önemli bir ayırt edici nokta olduğunu gösteriyor. Fitbit de kendi egzersiz takibi ürünlerinde sağlık konusuna büyük önem veriyor. Fitbit’in akıllı saatlerle yaşadığı deneyim biraz dalgalı olsa da, Google’ın da işin içine girmesi bu durumu değiştirebilir. Konuyla ilgili olarak iki şirketten de şimdilik bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER