Teknoloji

Fitbit’in kişiselleştirilmiş sağlık botu bu yıl içinde kullanıma sunulacak

fitbit sağlık

Google yapay zekanın, teknoloji dünyasının diğer pek çok noktası gibi, sağlık alanında da sıradaki yeniliklerin itici gücü olacağına inanıyor. Şirket, her yıl gerçekleştirdiği “Check Up” etkinliğinde Fitbit uygulamasına kişiselleştirilmiş bir sağlık botu eklemeyi planladığını açıkladı. Google Lens’in cilt hastalıklarıyla ilgili aramalarda daha yetenekli hâle gelmesi ve Gemini‘nin medikal versiyonunun kullanıma sunulması da planlar arasında yer alıyor.

Google, Fitbit kullanıcılarına yönelik deneysel yapay zeka özelliğiyle ilk bilgileri geçtiğimiz yıl paylaşmıştı. Şirket şimdi de bu özellik hakkında yeni detaylar verdi. Fitbit Labs, sahiplerin giyilebilir cihazlarını kullanarak takip edilen sağlık verilerinden korelasyonlar çizmesine ve “noktaları birleştirmesine” olanak tanıyacak. Mobil uygulamadaki bir sohbet botu, doğal dilde sorular sormaya ve kişisel sağlık hakkında bilgi edinmek için kişiselleştirilmiş grafikler oluşturmayı mümkün kılacak.

Şirket henüz Fitbit’in sohbet botu hakkında derinlemesine bilgiler vermiş değil. Ancak paylaşılan örnekte, bir kullanıcının aktivite ve uyku arasındaki potansiyel bağlantılar hakkında sorular sorduğu görülüyor. Fitbit’in dijital asistanı kullanıcının daha yüksek aktivite puanı aldığı günlerin daha iyi uykuyla ilişkili olduğu bilgisini de veriyor.

fitbit sağlık

Fitbit üretken yapay zeka aracı bu yılın sonlarında kullanıma sunulacak. Google, bu özelliğin (en azından başlangıçta) yalnızca Fitbit Labs programına kayıtlı Android cihazları olan Fitbit Premium abonelerine açık olacağını belirtti.

Şirket, Google Lens’in metin tabanlı aramaların yetersiz kaldığı sağlık alanındaki bazı boşlukları dolduracağını düşünüyor. Cilt rahatsızlıkları için “web’deki görsel olarak benzer eşleşmeleri” belirlemek üzere Lens kullanan bir özelliğin (geçen yıl tanıtılan) artık 150’den fazla ülkede mevcut olduğu belirtiliyor. Bu özellik, dermatolojik bir bozukluğu tanımlarken nereden başlayacağınızı bilmeseniz bile işe yarayabilir.

Benzer şekilde Google, boyun ağrısı gibi durumları anlamanıza yardımcı olmak için saygın çevrimiçi kaynaklardan web sonuçlarına yeni görseller ve diyagramlar ekledi. Şirket, migren, böbrek taşları ve zatürre gibi daha fazla sağlık sorununa yönelik aramalarını güçlendiren görsel sonuçları sunmaya hazırlanıyor. Görsel arama motoru güncellemelerinin önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Fitbit ve Google Research sağlıklı yaşam için yeni bir yapay zeka modeli oluşturmak için kolları sıvadı

Şirket ayrıca Fitbit ve Google Research’ün sağlık ve sağlıklı yaşam için yeni bir yapay zeka modeli oluşturmak üzere sağlık ve sağlıklı yaşam uzmanları ve diğer tıp uzmanlarıyla ortaklık kurduğunu da belirtti. Uzun vadeli hedef, Gemini destekli geniş dil modelinin (LLM), Google’ın çeşitli sağlık tekliflerindeki gelecekteki yapay zeka özelliklerini güçlendirmesi olarak açıklandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER