Manşetler

Fitbit Pebble’ı satın alacağını resmen açıkladı

fitbit pebbleDijital sağlık ve fitness takibi şirketi Fitbit, akıllı saat üreticisi Pebble’ın ana varlıklarını satın alacağını resmen açıkladı. Konuya dair ilk haberler, geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş ve tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtilmişti.

Fitbit kurucusu ve CEO’su James Park, şirketin gücünü artırmak ve giyilebilir ürün kategorisindeki liderliğini sağlamlaştırmak için bir fırsat gördüğü ve bu fırsatı değerlendirdiği belirtildi. Bu satın alma sayesinde platformu genişletme çalışmalarını hızlandırabileceklerini söyleyen Park, Fitbit’i geniş bir müşteri topluluğunun günlük yaşamının parçası haline getirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Fitbit’in Pebble için 40 milyon dolar ödeyeceği söyleniyor. Satışın ardından Pebble’ın yazılım mühendislerinin önemli bir kısmının görevlerine devam edeceği de gelen haberler arasında yer alıyor. Pebble kurucusu ve CEO’su Eric Migicovsky ise sürecin tamamlanmasının ardından Fitbit bünyesinde herhangi bir görev üstlenmeyecek.

Fitbit’i bu satın almayı gerçekleştirmeye iten temel motivasyon, Pebble’ın yazılım varlıkları ve akıllı saat platformu oldu. Bu satın almanın giyilebilir ürün sektöründe ciddi zayıflama işaretlerinin görüldüğü bir dönemde gerçekleştirilmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Fitbit, kısa süre önce açıkladığı üçüncü çeyrek sonuçlarında pazarda yumuşama belirtilerinin görüldüğünü açıklamış ve yılın son çeyreği için satış beklentisini aşağıda tutmuştu. Lenovo, LG ve Huawei gibi akıllı saat üreticileri yılın son çeyreğini pas geçerken, Microsoft da Band üretimini sonlandırma kararı almıştı.

Fitbit Pebble saatlerini desteklemeyecek

Fitbit Pebble akıllı saatlerini satın almadığı için akıllı saatler çalışmaya devam etse bile, uzun vadede bazı işlevlerini kaybedecek.

İLGİLİ HABERLER