Teknoloji

Fitbit mobil uygulamasının tasarımında büyük değişikliğe gidiyor

fitbit

Fitbit uygulaması; basitlik, kişiselleştirme ve motivasyon ekseninde büyük bir tasarım değişikliğine gidiyor. Yeni tasarım; görsel karmaşayı azaltmak ve kullanımı kolaylaştırmak için her şeyi üç sekmeye ayırıyor. Bugün, Antrenör ve Sen sekmelerinin tamamı kullanıcılara özel ölçümler ve aktiviteler sunuyor.

Bugün sekmesi, tercih edilen tüm istatistikleri ve ölçümleri topluyor. Böylece her şeyi bir bakışta kontrol etmek mümkün oluyor. Tamamen özelleştirilebilir sekmede görüntülenen istatistikler, kişisel hedeflere uygun şekilde değiştirilebiliyor. Sekme “Bugün” olarak adlandırılsa da; çizelgeler, grafikler ve simgeler aracılığıyla geçen ay veya yıldaki sağlık trendlerine de hızlı şekilde bakmak mümkün oluyor.

Antrenör sekmesinde ise özel hazırlanmış egzersiz listeleri ve farkındalık seansları mevcut. Bu sekmenin tamamen motivasyonla ilgili olduğu vurgulanırken; antrenmanların uygunluk, sahip olunan ekipman, genel kondisyon ve sağlık hedeflerine göre filtrelebildiği belirtiliyor. Fitbit Premium aboneleri, dans kardiyo dersleri gibi ekstra içeriklere de erişebiliyor.

Son olarak, Sen sekmesi var. Burası, diğer Fitbit kullanıcılarıyla bağlantı kurmanın ve kişisel bilgileri değiştirmenin yanı sıra başarı rozetlerine ve çeşitli ilerleme ölçümlerine erişmeyi sağlıyor. Şirket, buradaki her şeyin gizli tutulduğunu ve Google reklam verileri için bile kullanılmayacağının altını çiziyor.

Fitbit markasının ömrü yavaş yavaş sona eriyor

Yeni tasarımın ücretsiz kullanıcılara veya Premium abonelere sunulan özellikleri değiştirmeyeceğini belirtmekte fayda var. Sonbaharda tüm kullanıcılarla buluşacak olan yeni tasarım, şimdiden bazı kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor. Platformu önümüzdeki dönemde daha fazla değişiklik bekliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Fitbit markasını aşamalı olarak kaldırılacağı için platforma Google bilgileriyle giriş yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER