Bilim

Fitbit Mindful Method ile stres yönetimine odaklanıyor

fitbit mindful method

Fitbit, Premium üyeleri için Mindful Method adını taşıyan özel bir zindelik programını hayata geçirdi. Program, alternatif tıp uzmanı Deepak Chopra tarafından hazırlandı. Mindful Method, Fitbit’in Sense ile başladığı stres yönetimi çalışmalarını bir adım öteye taşıyor.

Mindful Method’da farkındalık, stres yönetimi, uyku, zindelik ve zihin-vücut bağlantısı gibi konuları kapsayan 30’dan fazla sesli ve görüntülü oturum bulunuyor. Alanında tanınmış bir isim olan Chopra tarafından hazırlanan bu oturumların sayısının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

Chopra, programın duyurusu için gerçekleştirilen sunumda katılımcılara Mindful Method’daki meditasyon oturumlarından birini gösterdi. Sunuma katılanlar, genel deneyimin Calm veya Headspace’teki seanslardan çok farklı olmadığını belirtiyor. Fitbit ise Chopra’nın zindelik felsefesini giyilebilir ürünlerinden ve Premium programından gelen verilerle birleştirerek sunmayı amaçlıyor.

Fitbit’ten verilen bilgiye göre, Premium abonelerine 100’den fazla farkındalık odaklı ses klipleri sunuluyor. Ancak Deepak Chopra’nın ismi, daha çok Fitbit kullanıcısını aylık 9.99 dolar ödemeye ikna etmeye yardımcı olabilir. Mindful Method, Fitbit’in sadece veri toplamak ve göstermekle yetinmediğini; bu verilerden başka şekillerde kullanıcılara fayda sağlayabildiğini de gösteriyor.

Deepak Chopra’nın bulunduğu 10 Mindful Method oturumuna Fitbit uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Erişim için yukarıda da belirttiğimiz gibi Fitbit Premium abonesi olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER