Teknoloji

Fitbit Luxe güncellemesi daima açık ekran özelliğini getiriyor

fitbit luxe

Fitbit Luxe, geçtiğimiz nisan ayında “üst sınıf” bir egzersiz takip cihazı olarak gözler önüne çıkmıştı. Fitbit’in bileklik için hazırladığı son yazılım güncellemesi, daima açık ekran özelliğini kullanıcılara sunuyor.

Bir takı görünümünde olan Luxe, Fitbit’in renkli ekrana sahip ilk takip cihazı olma özelliğini taşıyor. AMOLED paneli Charge 4’ünkine kıyasla iki kat daha parlak olan bileklikte, ortam ışığı sensörü de mevcut. Bilekliğin pil ömrü ise beş günü buluyor.

Yeni güncellemenin beraberinde getirdiği daima açık ekran özelliği, saatin sürekli olarak görülmesini sağlıyor. Buna ek olarak, zamanlayıcıda ve egzersiz modlarında da kullanılabilen daima açık ekran, tercih edilen kadrana göre renk kullanımına sınırlama getirebiliyor.

Daima açık ekran özelliği bilekliğin ayarlar menüsü üzerinden aktif hâle getirilebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu özelliğin işleyişini bir programa bağlayabiliyor. Böylelikle pil tüketiminde tasarrufa gidilebiliyor. Fitbit, daima açık ekran sayesinde egzersiz yaparken her açıdan saatin görülebileceğine de özellikle vurgu yapıyor.

Güncellemeyle Luxe kullanıcılarına sunulan bir diğer özellik ise kandaki oksijen seviyesinin sürekli ölçülebilmesi. Artık Luxe sahipleri uyurken de kanlarının oksijen seviyesi takip edilecek. Ölçülen veriler SpO2 karesinde, sağlık değerleri karesinde ve Fitbit’in iOS ya da Android uygulamasında görülebilecek.

Fitbit Luxe, daima açık ekran özelliğinin gelişiyle birlikte Charge 5’e biraz daha yaklaşıyor. Benzer tasarımlara sahip iki cihaz aynı manyetik şarj yapısını kullanıyor. Ancak Charge 5 yerleşik GPS, NFC ödeme desteği, vücut sıcaklığı ölçebilmesi ve daha uzun pil ömrü gibi özellikleriyle öne geçmeyi başarıyor.

İLGİLİ HABERLER