Teknoloji

Fitbit Luxe ile şık akıllı bileklik arayanlara seçenek sunuyor

fitbit luxe

Fitbit, Luxe adını taşıyan yeni akıllı bilekliğini gözler önüne çıkardı. Inspire 2’nin daha “modaya odaklı” bir versiyonu gibi görünen bilekliğe ait bilgiler kısa süre önce internete sızmıştı. ABD’de 149.95 dolar karşılığında ön satışa çıkan Luxe’u satın alanlar, Fitbit Premium servisine 6 ay boyunca ekstra bir ücret ödemeden erişebilecek.

Fitbit Premium servisinde kısa süre önce Mindful Method isimli yeni bir program hayata geçmişti. Deepak Chopra tarafından hazırlanan bu programda farkındalık ve zindelik üzerine 30 video oturumu bulunuyor.

Luxe için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak şirket ilkbahar bitmeden akıllı bilekliği piyasaya sürmeye planlıyor. Bu nedenle çok uzun süre boyunca beklemenin gerekmeyeceği görülüyor.

Fitbit’ten yapılan açıklamada, Luxe’nin sürekli takılacak şekilde farklı bilek büyüklüklerine ve cilt tonlarına uygun olarak tasarlandığı belirtildi. Şirket yeni bilekliğin uyurken de rahatlıkla takılabileceğinin altını çizdi. Fitbit’ten verilen bilgiye göre, Luxe tek şarjla beş gün boyunca çalışabilecek.

Luxe değiştirilebilir silikon kayışlarla geliyor. Bu kayışların boyutları da değiştirilebiliyor. Luxe için hazırlanan silikon kayışlar 29.95 dolar, kumaş kayışlar 34.95 dolar, deri kayışlar 49.95 dolar, paslanmaz çelik tel örgü kayışlar 79.95 dolar, paslanmaz çelik bileklik kayışlar ise 99.95 dolar karşılığında satılacak. Son seçenek lüks kuyumculuk markası Gorjana tarafından hazırlanacak. Luxe’yi Gorjana imzalı bileklikle almak isteyenlerin ise 199.95 dolar ödemesi gerekecek. Bu versiyon haziran ayında sınırlı sayıda satışa sunulacak.

Fitbit, Luxe’yi kullananların akıllı bilekliği bir tür “takı” olarak görmesini istiyor. Bilekliğin paslanmaz çelik kasasının işlemesinde metal enjeksiyon eritme yönteminin kullanılması da bu yaklaşımın bir örneği olarak değerlendirilebilir.

Fitbit Luxe Google Fast Pair teknolojisiyle gelecek

Fitbit Luxe’nin üzerinde herhangi bir tuş bulunmuyor. Tüm işlemler dokunmatik OLED ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. Akıllı bilekliği hem iOS hem de Android cihazlarla kullanmak mümkün oluyor. Google’ın Fast Pair teknolojisi sayesinde Luxe, Android cihazlarla hızlı biçimde eş zamanlanabiliyor.

fitbit luxeFitbit Luxe kullanıcıları, şirketin Stress Management Score (Stres Yönetimi Skoru) uygulaması üzerinden aktivite seviyelerinin, uyku takvimlerinin ve kalp atış hızlarının değerlendirmelerini görebilecek. Bu değerlendirmeler üzerinden kullanıcılara stres yönetimlerine yardımcı olacak tavsiyeler sunulacak. Luxe ile Fitbit’in diğer akıllı bilekliklerindeki ölçümler de yapılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER