Manşetler

Fitbit Ionic ile akıllı saat pazarına merhaba diyor

fitbit ionic 2

fitbit ionicFitbit’in akıllı saat pazarına girişi uzun süredir bekleniyordu. Bu beklenti sonunda gerçeğe dönüştü. Fitbit Ionic adını taşıyan akıllı saatini resmen duyurdu. Alüminyum bir kasaya sahip olan Ionic, değiştirilebilir kayışlarla kullanıcıların karşısına çıktı.

Fitbit zengin sayılabilecek bir özellik listesiyle akıllı saat pazarına adımını atıyor. 50 metreye kadar suya dayanıklılık, kalp atış hızı takibi, yerleşik GPS, 300 şarkıya kadar müzik depolama ve kişisel antrenör uygulaması Fitbit Coach, akıllı saatin özellik listesinde dikkat çekiyor.

Ionic, Fitbit tarafından en üst seviye sağlık ve fitness saati olarak niteleniyor. Şirket böylelikle fitness bileklikleri ve akıllı saatler arasındaki mesafeyi de kısaltmayı amaçlıyor. Fitbit’in mevcut fitness bilekliklerindeki uyku ve otomatik egzersiz takibi gibi özellikleri bünyesinde barındıran Ionic, bunların yanı sıra akıllı saat özelliklerini 4 günlük pil ömrünü beraberinde getiriyor.

Fitbit akıllı saatiyle birlikte Fitbit Pay adını verdiği mobil ödeme servisini de duyurdu. Fitbit Pay ile kullanıcılar yaptıkları alışverişlerin bedelini temassız olarak ödeyebilecek. Ionic gelen arama ve mesaj gibi bildirimlerin yanı sıra Facebook, WhatsApp ve Gmail gibi uygulamalardan telefona gelen bildirimleri de gösterecek.

Fitbit Ionic Fitbit OS ile çalışıyor

Fitbit’in akıllı saatinin kalbinde Fitbit OS adını taşıyan işletim sistemi bulunuyor. Bu işletim sisteminde çok sayıda fitness ve sağlık uygulamasını da barındıran bir galeri yer alıyor. Fitbit Coach uygulamasının yanı sıra, Strava gibi üçüncü taraf servislere de bu mağaza üzerinden erişilebiliyor. Eylül ayının ortasında yayınlanacak yazılım geliştirme kiti sayesinde geliştiriciler Ionic için uygulama hazırlayabilecek.

Fitbit Ionic ekim ayında raflarda olacak. Akıllı saatin ABD’deki fiyat etiketinde 299.95 dolar yazacak. Spor kayışlar için 29.95, deri kayışlar içinse 99.95 dolar ödemek gerekecek. Şirket, 2018’de de Adidas ile birlikte Ionic’in özel idman programlarına odaklanmış özel bir versiyonunu piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER