Teknoloji

Fitbit cihazlarında Google hesabı kullanmak zorunlu hâle geliyor

fitbit google

Fitbit Google tarafından 2019’in sonlarında satın alınmış, yasal süreç ise geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Süreç tamamlanmasına rağmen, Fitbit’in operasyonunda bir değişiklik yapılmamıştı. Şirket eskiden olduğu şekilde ürün tanıtmaya devam ederken, cihaz sahiplerinin kullanım koşulları da değişmemişti. Ancak bu “değişmeme” durumu 2023 itibarıyla son bulacak gibi görünüyor.

Fitbit’in destek sayfasında verilen bilgiye göre, 2023 itibarıyla Fitbit cihazlarını kullanmak için Google hesabı zorunlu olacak. Destek sayfasında “Fitbit’in bazı kullanımları” ifadesi yer alsa da, bahsedilen bazı kullanımlar Fitbit’e kaydolmayı veya yeni çıkan Fitbit ürün ve servislerini aktive etmeyi de kapsıyor.

Mevcut Fitbit kullanıcılarına verilerini Google hesabına taşıma imkanı sunacak. Bunu yapmak istemeyenler ise en azından 2025’in başlarına kadar hesaplarını bir değişiklik olmadan kullanmaya devam edebilecek.

Fitbit Google hesabı desteğinin kullanıcılarına çeşitli faydalar sağlayacağına dikkat çekiyor. Bunlar arasında Fitbit ve diğer Google hizmetlerine tek yerden giriş yapabilmek, hesap güvenliği, merkezileştirilmiş gizilik kontrolleri gibi seçenekler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER