Teknoloji

Fitbit’in yeni egzersiz takip bilekliği Charge yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit-ios-311213

Fitbit egzersiz takip bilekliği Force nedeniyle bazı sorunlar yaşamıştı. Kimi kullanıcıların yaşadığı cilt reaksiyonları nedeniyle Fitbit gönüllü olarak ürünün satışlarını durdurmuş ve Force’u piyasadan çekmişti. Ancak bu olay Fitbit için geride kalmışa benziyor. Gizmodo tarafından yayınlanan pazarlama materyalleri şirketin Fitbit Charge adı verilen yeni bir egzersiz takip cihazı geliştirdiğini ortaya çıkardı. Görünüş itibarıyla Force’a oldukça benzeyen Charge’a ek olarak, Charge HR adını taşıyan bir model daha Fitbit’in yeni ürünler listesinde yer alıyor.

Fitbit Charge piyasadan çekilen Force’un sahip olduğu tüm özellikleri taşıyor. Atılan adımları ölçen, katedilen mesafeyi ve yakılan kaloriyi gösteren ve uyku kalitesini izleyen cihaz, arayan numarayı gösterme ve saat gibi ekstra başka özellikleri de barındırıyor. Kısacası Fitbit Charge, Force için ikinci bir deneme olma niteliğini gösteriyor.

fitbit-charge

Charge HR ise Fitbit’in formülüne yeni bir katman olan kalp atış hızı ölçümünü ekliyor. Sızan materyaller Fitbit Charge HR’ın PulsePlus adını taşıyan bir sistem sayesinde kullanıcıların kalp atış hızını sürekli olarak ölçeceğini gösteriyor. Fitbit uygulamasında saklanacak olan kalp atış hızı verilerinin Apple’ın HealthKit platformuna veri sağlayıp sağlamayacağı ise henüz bilinmiyor. Resmi olarak duyurulmayan Charge ve Charge HR’ın yakın gelecekte satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER