Manşetler

Fitbit Charge 6 tanıtıldı: Gelişmiş kalp atış hızı sensörü ve yeni Google entegrasyonları bir arada

fitbit charge 6

Fitbit Charge 6, Google’ın giyilebilir ürün portföyünün en son üyesi olarak gözler önüne çıktı. Charge 6, gelişmiş sağlık takibi özelliklerinin yanı sıra YouTube Music, Google Pay ve Google Haritalar gibi Google uygulamalarıyla entegre şekilde çalışacak olmasıyla dikkat çekiyor.

Charge 6’da 1.04 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran, Sürekli Açık Ekran özelliğine sahip. Alüminyum, cam ve reçine bir kasaya sahip olan Charge 6’nın kenarında cihaz kontrolü için dokunmatik geri bildirim verebilen bir tuş da bulunuyor.

Google tarafından geliştirilen yeni elektrik sensörleri ve makine öğrenme algoritmalarıyla eşleştirilmiş güncellenmiş optik sensör sayesinde kalp atış hızı takibi, Charge 6’nın en güçlü özelliği gibi görünüyor. Charge 6, selefine kıyasla kalp atış hızını yüzde 60 daha doğru ölçüyor. Cihazı egzersiz aletleriyle eşleştirmek ve egzersizler sırasında gerçek zamanlı kalp atış hızı verilerini takip etmek de mümkün oluyor.

Kandaki oksijen seviyesini ölçebilen Charge 6, EKG çekebilme yeteneğine de sahip. Uyku, stres, vücut sıcaklığı ve nefes alma hızı takibi de Charge 6 ile yapılabilenler arasında yer alıyor. Charge 6’da 40’tan fazla mod için egzersiz desteği sunan saat, bu egzersizler sırasındaki maksimum oksijen tüketimini gösteriyor. Suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabilen Fitbit Charge 6, GPS ve GLONASS desteğine sahip.

Fitbit Charge 6, 7 gün pil ömrü sunuyor

YouTube Music ve Google Haritalar navigasyon desteği de Charge 6’nın özellikleri arasında yer alıyor. NFC’nin varlığıyla Charge 6, Google Pay ile ödeme yapmak için de kullanılabiliyor. Normal kullanımla pil ömrünün 7 gün olduğu belirtiliyor.

fitbit charge 6

Fitbit Charge 6 için obsidyen, mercan ve porselen olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Ön siparişe çıkan Charge 6’nın ABD fiyatı 160 dolar, Avrupa fiyatı ise 160 avro olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER