Manşetler

Fitbit Charge 5 EKG özelliği ve stres tepki sensörüyle geliyor

fitbit charge 6 5

Bir süre önce ortaya çıkan detaylı bir sızıntı sayesinde tasarımı ve özellikleri görülen Fitbit Charge 5 resmiyet kazandı. EKG çekme özelliğiyle gelen Charge 5, EDA sensörüyle de stres tepkisini ölçebiliyor. Charge 4’e kıyasla yüzde 10 daha ince olan akıllı bileklik, daima açık da tutulabilen renkli bir AMOLED ekranla geliyor.

EKG ve EDA sensörlerinin varlığıyla Charge 5, standart bir egzersiz takip cihazından daha fazlası hâline geliyor. EKG sensörü, bilindiği üzere, kalbin elektriksel hareketlerini takip ediyor ve kalp ritmindeki düzensizlikleri tespit ediyor. Elektrodermal Aktivite sensörü (EDA) ise eldeki terleme seviyesini inceliyor ve böylelikle kullanıcının stres seviyesini ölçüyor. Stres seviyesi yüksek olanlara da rahatlamalarına yardımcı olacak egzersizler öneriliyor.

Fitbit bir taraftan da Premium abonelik servisini güçlendirecek yeni özellikler duyurdu. Bu özellikler arasında Günlük Hazırlık Puanı öne çıkıyor. Söz konusu puan, kullanıcıların egzersiz yapmaya ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Puanın hesaplamasında kalp atış hızındaki değişkenlik, uyku takvimi ve günlük genel aktivite gibi kriterler değerlendiriliyor.

Fitbit Charge 5, 179.95 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında ön siparişe çıktı. Charge 5’i satın alanlar, Fitbit Premium paketinden de 6 ay ücret ödemeden yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER