Bilim

Fitbit Charge 4 kandaki oksijen seviyesini gösterebilecek

fitbit charge 4

Fitbit Charge 4 bileklik tanıtıldığında en dikkat çeken özelliklerden birisi de kandaki oksijen seviyesinin ölçülebilmesi olmuştu. Ne var ki, kullanıcılar uzun süre boyunca bu verileri sadece Fitbit’in akıllı telefon uygulaması üzerinden görebilmişti. Ancak Charge 4 için hazırlanan son güncellemeyle bu durum değişiyor.

Fitbit tarafından hazırlanan son güncellemenin değişiklik kaydında şu ifadeler yer alıyor: “Fitbit cihazınız artık uyku sırasında kanınızın oksijen seviyesini ölçebilecek.” Sıkça Sorulan Sorular sayfasında ise Charge 4 sahiplerine yatarken de bilekliği takmaları tavsiye ediliyor. Burada ana saat ekranında yukarıya doğru sürükleme yapıldığında ise kullanıcılar kandaki oksijen seviyesini görebilecek. Fitbit, en doğru değerin uyandıktan bir saat sonra görülebileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Şirket bunun doktor kontrolünün yerini tutmayacağının altını çiziyor. Ancak bu sayede toplanan verilerin sağlık sorunlarının tespitinde yardımcı olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Fitbit Charge 4 öncesinde de başka cihazlarına SpO2 sensörü yerleştirmişti. Ne var ki, şirket bu sensörü aktive etmek için 2020’yi beklemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER