Teknoloji

Fitbit Blaze 2 akıllı saate ait olduğu söylenen taslaklar internete sızdı

fitbit blaze 2Giyilebilir ürün pazarının önemli oyuncularından biri olan Fitbit için 2018 hareketli geçecek gibi görünüyor. Şirket, 2018’de yeni bir akıllı saat ailesini piyasaya sürmeyi planladığını hafta içinde 2017’nin son çeyreğine ait finans raporuyla birlikte açıklamıştı. Wareable sitesi tarafından yayınlanan ve Fitbit Blaze 2 adını taşıyabileceği belirtilen akıllı saate ait olduğu söylenen taslaklar, şirketin harekete geçmek için fazla zaman kaybetmeyeceğini gösteriyor.

Taslaklar Fitbit’in yeni akıllı saatinin görsel bakımdan şirketin ilk akıllı saati Ionic’ten pek fazla uzaklaşmayacağını gözler önüne seriyor. Yine de, kasanın biraz daha daralması ve yuvarlak ile kare arasında bir şekle bürünmesi gözden kaçmıyor. Kaynaklara göre, Ionic’in kadınlar tarafından beğenilmemesi yapılan değişikliklerin temelini oluşturuyor. Daha ince ve küçük kasanın yanı sıra, renk seçeneklerinin artırılması da dikkat çeken değişiklikler arasında bulunuyor. Daha fazla renk seçeneği sunma yaklaşımını hayata geçirmek için fazla zaman kaybetmeyen Fitbit, Ionic’in Adidas versiyonunda da kayış rengi konusundaki tekliflerini artırıyor.

Yeni akıllı saatin Fitbit’in ürün portföyünde Blaze serisinin yerini alacağı söyleniyor. Bu da Blaze 2’yi saatin muhtemel isimlerinden biri hâline getiriyor. Ancak yeni akıllı saatin Ionic ile aynı platform üzerinde çalışacak olması nedeniyle bu değişimi gösterecek başka bir ismin de tercih edilebileceği söyleniyor. Siyah, gümüş, roze altın ve kömür siyahı renk seçenekleri bulunması beklenen saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı olacağı, ancak GPS desteği sunmayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Fitbit Blaze 2 adını taşıması öngörülen akıllı saatte Ionic’te de bulunan kan oksijen sensörünün yer alması öngörülüyor. Bu sensörün henüz Ionic’te de aktive edilmediğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu sistem, aktif hâle geldiğinde uyku apnesini takip etmek için de kullanılabilecek. Fitbit’in yeni akıllı saatinin ilkbahar ayları içinde resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER