Teknoloji

Fitbit’e göre Apple Watch’un işlerine olumsuz etkisi yok

fitbit-surge-271014-2

Geçtiğimiz haziran ayında halka açılan giyilebilir ürün üreticisi Fitbit, yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını paylaştı. Şirket gelirlerini yüzde 168 oranında artırarak etkileyici bir performansın altına imza attı.

Fitbit’in bir önceki yılın aynı döneminde 152.9 milyon dolar olan toplam geliri, 409.3 milyon dolara yükseldi. Açıklanan başarılı rakamlara rağmen, Fitbit hisseleri seansın tamamlanmasının ardından yapılan işlemler sonucunda yüzde 9 oranında değer kaybetti. Bu düşüşün temel sebebi ise 20 milyon Fitbit hissesinin daha borsada işleme açılacak olması.

Sonuçları değerlendiren Fitbit kurucusu ve CEO’su James Park, üçüncü çeyrek sonuçlarının Fitbit platformunun hızlı büyümesini ve şirket ekibinin fırsatları değerlendirmedeki yeteneğini gösterdiğini belirtti. Apple Watch’a ilişkin olarak sorulan bir soruyu da yanıtlayan Park, Apple’ın yeni akıllı saatinin büyümelerine olumsuz bir etkide bulunmadığını dile getirdi. Park, Apple ve Fitbit’in farklı piyasa segmentlerine yönelik olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz nisan ayında Apple Watch’un piyasaya sürülmesiyle birlikte pek çok kişi Fitbit’in satışlarının düşmesini beklese de, şirketin açıkladığı rakamlar tam tersi bir tabloyu gösteriyor. Finansal sonuçlara göre, yılın ikinci çeyreğinde 4.5 milyon satış rakamına ulaşan Fitbit, üçüncü çeyrekte bu rakamı 4.8 milyona çıkarmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER