Teknoloji

Fitbit Alta HR kalp atış hızı ölçme özelliğini şık bir tasarımla sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit alta hrFitbit giyilebilir ürün portföyüne yaklaşık bir yıl önce Alta’yı eklemişti. Şirket Alta ile görsel açıdan da şık ve çekici bir seçenek sunmaya başlamıştı. Geride bıraktığımız dönemde Alta kullanıcılarından gelen geri bildirimleri dinleyen Fitbit, kullanıcıların en çok talep ettiği özelliklerden biri olan kalp atış hızı ölçmeyi yeni Alta modeline yerleştirdi. Yeni model Fitbit Alta HR ismiyle görücüye çıktı.

Fitbit’in yeni ürününün yurt dışındaki fiyat etiketinde 150 dolar yazacak. Alta HR görüntüsü bakımından selefiyle aynı olsa da, kullanıcılarının kalp atış hızını gerçek zamanlı olarak ölçebilecek. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar gün içinde yaktıkları kalorileri de daha verimli şekilde takip edebilecek.

Fitbit’in duyuruları sadece Alta HR ile sınırlı kalmadı. Şirket aynı zamanda da mevcut kullanıcılarına uyku alışkanlıklarını geliştirmeleri adına önemli bir özellik sundu. “Sleep Stages” (Uyku Evreleri) adını taşıyan bu özellikten Alta HR, Blaze ve Charge 2 sahipleri yararlanabilecek. Söz konusu özellik, kullanıcıların uyku kalitesini inceleyecek. Bunu yaparken hareketi ve kalp atış hızı verisinden faydalanılacak. Böylelikle kullanıcıların hafif, derin ve REM uyku evrelerinin süreleri belirlenecek. Bu sayede kullanıcılar değiştirmek istedikleri uyku alışkanlıkları hakkında fikir edinebilecek. Daha önce bunun için bir uyku laboratuvarında uyumak gerekiyordu.

Uyku ile ilgili olarak sunulan yenilikler Sleep Stages ile sınırlı kalmıyor. Sleep Insights adını taşıyan özellik uyku verilerini beslenme ve egzersiz alışkanlıklarıyla birleştirecek ve önerilerde bulunacak. Örneğin, gece koşularının ardından sağlam bir uyku çekiliyorsa kullanıcılara bunu daha sık yapmaları tavsiye edilecek. Bu özellik, uyku takibi yeteneğine sahip tüm Fitbit cihazlarında çalışacak.

Fitbit Alta HR nisan ayının başında satışa sunulacak

Yeni uyku özellikleri mevcut Fitbit cihazlarına mart ayının sonlarında eklenecek. Alta HR ise nisan ayının başında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER