Teknoloji

Fitbit akıllı saati için kendi platformunu geliştiriyor

fitbit akilli saatFitbit akıllı saat pazarına 2017 sona ermeden resmen girmeyi planlıyor. Ancak giyilebilir ürün pazarının önde gelen şirketinin şimdiden birkaç hedef tarihi kaçırdığı söyleniyor. Yine de, akıllı saate dair daha fazla bilginin açığa çıkması ve bunların bir kısmının resmi kanallardan gelmesi, potansiyel kullanıcıları heyecanlandırıyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında internete sızan fotoğraflar, Fitbit’in akıllı saatinin neye benzeyeceği konusunda somut işaretler vermişti. Tasarımı az çok belli olan akıllı saatin yazılımıyla ilgili detaylar da sonunda ortaya çıkıyor.

The Verge sitesine konuşan Fitbit CEO’su James Park, akıllı saati çalıştıracak platformun da şirket içinde geliştirildiğini belirtti. Söz konusu platformun temelinde ise Fitbit’in geçtiğimiz yılın sonlarında satın aldığı Pebble’ın yazılımı bulunuyor.

Park akıllı saatin tanıtımının ardından çeşitli geliştiricilerin uygulamalarını barındıran bir yazılım geliştirme kiti yayınlayacaklarını ve böylelikle geliştiricilere uygulamalarını optimize etme fırsatı sağlayacaklarını ifade etti. Söz konusu kit sayesinde geliştiriciler hem iOS hem de Android ile uyumlu çalışabilecek akıllı saat uygulamaları hazırlayabilecek.

Fitbit akıllı saat için “uygulama galerisi” hazırlıyor

Daha önce çıkan haberlerde şirketin üçüncü taraf uygulamalar için bir mağaza hazırladığı belirtilmişti. Bu konuya da açıklık getiren Park, üçüncü taraf uygulamalara erişim için hazırladıkları bölümün bir mağazadan ziyade “uygulama galerisi” olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER