Teknoloji

Fitbit’in akıllı saati yıl sonunda raflarda olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit akilli saatFitbit akıllı saat pazarına girişi merakla beklenen üreticiler arasında yer alıyor. Yılın ikinci çeyreğine ait finans raporunu açıklayan şirket, akıllı saatinin ne zaman raflarda olacağını da duyurdu. Üretim sorunu nedeniyle duyurusu geciken akıllı saat, yıl sonunda satışa sunulmuş olacak.

Sonuçların değerlendirildiği toplantıda konuşan Fitbit CEO’su James Park, akıllı saatte bulunacak özellikler hakkında bilgi verdi. Saat sağlık ve fitness takip özelliklerinin yanı sıra GPS taşıyacak ve 50 metreye kadar suya dayanıklı olacak. Platformlar arası uyumluluk ve 1 günden daha fazla pil ömrü de Park’ın bahsettiği özellikler arasında yer alıyor.

Fitbit akıllı saatinin tam olarak hangi tarihte piyasaya çıkacağı konusunda ise hâlâ sessizliğini koruyor. Toplantıda soruları yanıtlayan Fitbit’in finans şefi Bill Zerella, üçüncü çeyrek gelirlerinin büyük kısmının mevcut ürünlerden geleceğini belirtti. Dolayısıyla akıllı saatin yılın son çeyreğinden önce satışa sunulması beklenmiyor.

Fitbit akıllı saat pazarında başarılı olacağı konusunda kendisinden oldukça emin görünüyor. Pazarda “kendine özgü” bir noktada konumlanacağını belirten Fitbit, sağlık ve fitness ürünlerindeki başarısının da kendisine yardımcı olacağına inanıyor.

Fitbit uyku apnesi gibi problemlerin takibi konusunda da çalışmalar yapıyor. Şirketin CEO’su James Park, geleceğe dair sağlam bir vizyonlarının olduğunu ve cihazların bir hedefe ulaşmayı sağlayan araçlar olduğunu belirtti.

Fitbit akıllı saat beklentisi nedeniyle satışlarda düşüş yaşadı

Fitbit yılın ikinci çeyreğinde 353.3 milyon dolar gelir elde ederek analistlerin beklentilerinin üzerine çıkmayı başardı. Analistler şirketin çeyreği 341.6 milyon dolar gelirle kapatmasını öngörmüştü. Fitbit beklentileri aşsa da, akıllı saat beklentisi şirketin satışlarını aşağıya çekmişe benziyor. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 5.7 milyon aktivite takibi cihazı satan Fitbit, 2017’nin ikinci çeyreğinde ise 3.4 milyon cihaz satabildi.

İLGİLİ HABERLER