Ulaşım

Fisker Tesla Model Y’ye yanıt vermekte gecikmedi

fisker

Tesla, görece uygun fiyatlı, SUV formatındaki elektrikli otomobili Model Y‘yi geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Model Y’nin karşısına bir rakibin çıkması fazla zaman almadı. Elektrikli otomobil üreticisi Fisker, ABD’de 40 bin doların altında bir fiyat karşılığında satacağı yeni SUV’siyle önümüzdeki dönemde farklı bir rota izleyeceğini gösteriyor.

Şirket, 80 kWh üstü kapasiteye sahip bataryasıyla 482 kilometrelik bir menzil sunmayı hedefliyor. Radarı motor ızgarası bölümüne yerleştirilirken, tek bir dokunuşla sürücülere daha büyük bir açık hava atmosferi vadediliyor. Çift motorlu ve dört çekerli seçeneklerin opsiyonel olarak sunulacağını belirtmek gerekiyor.

Ancak Fisker’in yeni elektrikli otomobili için uzun bir süre beklemek gerekiyor. Sürüşe hazır prototipin hazır hâle gelmesi için 2019’un sonu işaret ediliyor. Üretim modelinin ise 2021’in ikinci yarısı itibarıyla hazır hâle geleceği belirtiliyor. Tesla da Model Y’nin 40 bin doların altında bir fiyatla satılacak versiyonunu aynı dönemde piyasaya sürecek. Daha pahalı Model Y’ler ise 2020 itibarıyla yollara çıkacak.

Fisker yeni otomobilinin üretimini ABD’de gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket üretim bandından çıkan otomobilleri de bayileri kullanmadan doğrudan sahiplerine ulaştırmayı istiyor.

Fisker ününü görece ekonomik, lüks ve niş ürünler sunarak kazanmıştı. Elektrikli otomobil pazarının potansiyelinin farkında olan şirket, kalabalık hâle gelmeden bu kategorideki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER