Teknoloji

Fishball iPhone’u 360 derece kameraya dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fishballiPhone ile 360 derece fotoğraf ve video kaydı yapmayı sağlayan aksesuarların arasına bir yenisi daha eklendi. Fishball adını taşıyan yeni lens, akıllı telefona “güvenli kilit mekanizması” olarak nitelenen bir teknoloji ile monte ediliyor. Balık gözü lensleri ve aynalardan oluşan sistem, mobil uygulaması üzerinden 360 derece görüntü kaydı yapabiliyor.

Yeni sistem türünün ilk örneği değil. Daha önce Insta360 Nano adını taşıyan kamera aksesuarıyla iPhone’un 360 derece görüntü kaydı yapabilmesi mümkün hâle gelmişti. Ancak Insta360 Nano’nun fiyat etiketinde 199 dolar yazması ve çok sayıda ek parça barındırması ürünün kullanıcılar tarafından benimsenmesini zorlaştırmıştı. Söz konusu ek parçalar arasında kart yuvası, dahili mikrofon, LED gösterge ve deklanşör bulunuyor.

Fishball ise hâli hazırda Indiegogo üzerinde kitle fonlama kampanyasıyla satılıyor. Başlangıç süresinde sadece 39 dolar ödeyerek lense sahip olmak mümkün. Toplu alım yapmak isteyenler için 25 lens barındıran 899 dolarlık bir paket de bulunuyor.

Fishball önümüzdeki haziran ayında sahipleriyle buluşacak

Fishball önümüzdeki haziran ayından itibaren sahipleriyle buluşacak. 50 bin dolar toplamayı hedefleyen şirket, şu an için bu hedefin yüzde 10’luk kısmına ulaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER