Teknoloji

Firefox’un ARM tabanlı Windows PC’ler için özel sürümü yolda

mozilla firefox qualcomm

Qualcomm, Mozilla ile birlikte çalışarak Firefox’un Snapdragon işlemcilerle çalışan ARM tabanlı Windows bilgisayarlarla uyumlu bir sürümünü getireceğini duyurdu. Firefox’un yeni 64-bit versiyonu bu bilgisayarlarda daha iyi performans sunması amacıyla optimize edilecek.

Firefox her bir tarayıcı sekmesinin CPU üzerinde bağımsız çekirdeklerde çalışmasını sağlıyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 8cx platformunu duyuran Qualcomm’un elinde, epey fazla sayıda çekirdeği var olan bir işlemci bulunuyor. Bununla birlikte iş birliğine dair çeşitli detaylar da paylaşıldı.

Mozilla, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, Qualcomm ile iş birliği yapmaktan ve Firefox’u optimize etmekten dolayı heyecanlı olduğunu kaydetti. Firefox’un sürekli bağlı, çok çekirdekli Snapdragon bilişim platformunu barındıran Windows 10’lu makinelerde daha hızlı deneyim sunduğunu görmek için sabırsızlandıklarını da dile getirdi.

Benzer biçimde Google Chrome da Snapdragon PC’lere gelebilir. Microsoft ve Google’ın mühendisleri Windows 10’un ARM tabanlı sürümüne internet tarayıcısını getirmek için birlikte çalışıyor. Hem Chrome hem de Firefox, sürekli internete bağlı Windows dizüstü bilgisayarlarda, birden fazla sekme açık olduğunda çok fazla sistem kaynağı tüketen uygulamalar olarak biliniyor. Ancak 64-bit tabanlı mimari ve yerelleştirme sayesinde bilgisayarlar bu internet tarayıcılarını daha iyi biçimde çalıştırabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER