Teknoloji

Firefox Windows uygulamasında video odaklı yenilik

mozilla monitor plus

İnternet tarayıcısı üzerinde bir video izlerken diğer yandan da başka bir şeyle uğraşmak pek kolay bir iş değil. Video yeni bir pencerede açılsa bile, videonun başka içerikler tarafından engellenmemesi için sürekli bir çaba göstermek gerekiyor. Mozilla, Firefox Windows uygulamasında bu sıkıntıları azaltacak basit ancak etkili bir çözüm sunmaya başlıyor.

Firefox’un Windows uygulamasına eklenen Resim içinde Resim özelliği sayesinde internet tarayıcısının kullanıcıları açtıkları bir videoyu tarayıcıda belli bir bölgeye sabitleyebilecek ve sekme değiştirseler bile engelsiz olarak videoyu görebilecek.

Firefox’un en yeni sürümünü indirenler, imleçlerini video üzerinde hareket ettirdiklerinde mavi renkli bir “Picture-in-Picture” (Resim içinde Resim) ikonu görecek. Bu ikona tıklatıldığında video ayrı bir oynatıcıya taşınacak ve bu oynatıcının ekrandaki yerine kullanıcılar karar verebilecek.

firefox windows

Mac ve Linux uygulamaları Firefox Windows uygulamasını takip edecek

Şu an için sadece Firefox’un Windows uygulamasına eklenen bu özellik, önümüzdeki ay itibarıyla tarayıcının Mac ve Linux uygulamalarında da yerini alacak.

Resim içinde Resim formatı, aynı anda yapılan iki işten de verim alınmamasına neden olabiliyor. Yine de, Mozilla’ın sunduğu çözümün bu riski kabul edenleri sevindirecek bir hareket olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER