Teknoloji

Firefox Test Pilot ile kullanıcılar yeni özellikleri deneyecek

firefox test pilotMozilla, Firefox için geliştirdiği deneysel özelliklerinin test edilebilmesi için çeşitli sürümler yayınlamıştı. Şirket, şimdi de tam tarayıcı sürümlerini kullananların test aşamasındaki özellikleri denemesini sağlayacak bir programı tekrar devreye sokmaya hazırlanıyor. İlk olarak 2009’da hayata geçirilen Firefox Test Pilot isimli program, insanların tarayıcılarıyla nasıl etkileşime girdiklerinin görülmesi amacıyla oluşturulmuştu. Program, ikinci yolculuğuna halen geliştirme aşamasında olan üç özelliği kullanıcılara sunarak başlıyor.

Bu özelliklerden ilki Activity Stream (Etkinlik Akışı) adını taşıyor. Söz konusu özellik, her sekmeyi popüler sitelerin güncel paylaşımlarının gösterildiği bir haber kaynağına dönüştürüyor. Yer imleri arasına kaydedilen bazı sayfalar da bu sekmede öne çıkarılıyor.

Tab Center (Sekme Merkezi) isimli ikinci özellik ise OneTab ve türevi üçüncü taraf eklentilere benzer bir işlev görüyor. Özellik, kullanıcıların tüm açık sekmelerini kolay erişim için ekranın sol tarafında gösteriyor.

Universal Search (Evrensel Arama) isimli özellik ise kullanıcılara adres çubuğunda kullanıcıların yazdıkları harfler ve kelimeler doğrultusunda öneriler sunuyor. Mozilla Test Pilot programının yeni özellikler hakkında daha fazla insandan veri ve geri bildirim alabilmek adına yeniden başlatıldığı belirtildi. Programa resmi sayfası üzerinden katılmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER