Teknoloji

Firefox’un en hızlı versiyonu Quantum beta sürecinden çıktı

Firefox Quantum bugün beta sürecinden çıktı. Mozilla, bu yeni nesil tarayıcının altı ay önceki orijinal Firefox’tan iki kat daha hızlı olduğuna dikkat çekiyor.

Firefox Quantum’un çekici bir kullanıcı arayüzü ve tarayıcı araç çubuğunu özelleştirmek imkanı bulunuyor. Tarayıcı hız testinde Google Chrome’u performans bakımından geride bırakmayı da başarıyor. Yeni internet tarayıcısı her açılan yeni sekmede Pocket servisinden içerik tavsiyeleri de gösteriyor. Gece Modu ve diğer özelliklerin yanı sıra ücretsiz Firefox eklentileri de kullanılabiliyor.

Quantum’un en çekici noktası Chrome’a göre daha düşük RAM tüketiminde bulunması ki, yıllardır Google’ın en çok eleştirildiği noktalardan bir tanesi bu olmuştur. Quantum’da daha fazla sekme açtıkça, Chrome’da birden fazla sekmenin açıldığı duruma göre daha az bellek tüketimi yapılıyor.

Firefox Quantum’un gizli dolaşma modu da normal dolaşma modu gibi düzgün bir kullanıcı arayüzüne sahip gibi görünüyor. Sağ tarafta yer alan mor maske sembolü bu modun açık olduğunu gösteriyor. Firefox takip korumasını varsayılan olarak etkin şekilde sunuyor.

Quantum gönüllülere açık bir projeydi ve koduna 700 kadar yazar katkıda bulundu. Firefox’un bu projeyi tamamlaması ise bir yıl kadar aldı.

Firefox Quantum’un web, Android ve iOS versiyonlarını Mozilla’nın web sitesi aracılığıyla ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER