Teknoloji

Firefox Private Network VPN hizmetinden Android genişlemesi

firefox private network vpn

Mozilla’nın abonelik tabanlı VPN servisi Firefox Private Network henüz beta aşamasında bulunsa da, servise Android desteği eklendi. Android uygulamasının çıkışı sayesinde Windows 10 ve ChromeOS’in arasına Google’ın mobil işletim sistemi de katılmış oldu. FPN henüz macOS, iOS ve Linux ile uyumlu değil. Bu arada servis ucuz değil, ancak diğer VPN servisleriyle karşılaştırıldığında da çok pahalı sayılmaz.

Mozilla bir yılı aşkın zamandır kendi VPN servisi üzerinde çalışıyor. Ancak servis henüz son kullanıcı için tam anlamıyla hazır hâle gelmedi. Mozilla, şu anda Firefox Private Network hizmetini erişime açtı, ancak sadece beta olarak hizmet veriyor. İlgilenen kullanıcılar bekleme listesine kayıt yaptırabiliyor. Kayıt için ise davetiye gerekiyor.

Mozilla, servis için Android uygulaması çıkararak VPN servisine Android telefon veya tablet üzerinden erişimi daha kolay hâle getiriyor. Uygulama Google Play üzerinde listeleniyor, ancak beta uygulaması olduğu için son kullanıcıların doğrudan indirmesine açık değil. Öncelikle beta programına kayıt yaptırmak gerekiyor.

Uygulama “erken erişim” olarak listeleniyor ve hâlâ geliştirme aşamasında olduğuna dair bir uyarı kullanıcıları karşılıyor. Firefox Private Network web sitesinde iOS uygulamasının da “çok yakında” çıkacağı belirtiliyor. Kullanıcılar hesaplarına en fazla beş cihazı ekleyebiliyor. Bu da telefon, tablet, bilgisayar ve bunun yanına eklenecek diğer cihazlar için yeterli olacaktır.

VPN servisi şu anda 30’dan fazla ülkede sunuculara sahip. Bunlar WireGuard protokolüyle Mullvad tarafından destekleniyor. Servis kullanıcı kayıtlarını tutmuyor, ancak şu anda sadece ABD’de kullanılabiliyor. Fiyatı ise ayda 4.99 dolar olarak belirlenmiş.

İLGİLİ HABERLER