Teknoloji

Firefox daha fazla veriyi koruyacak bir özel tarama modunu test ediyor

mozilla-firefox-ozel-tarama-170815

Pek çok internet tarayıcısında web alışkanlıklarının yerel kullanıcılar tarafından öğrenilmesini engelleyen özel tarama modları bulunuyor. Kullanıcıları takip eden web sitelerini engelleme konusunda ise çözüm önerisi Mozilla’dan geliyor. Firefox’un beta öncesi sürümlerinden birine deneysel bir özel tarama modu yerleştiren şirket, analitik araçlar ve sosyal ağ servisleri gibi kullanıcı hareketlerini takip edebilecek araçları engelliyor.

Bu araç bazı web sitelerinin düzgün çalışmasını engellese de, Mozilla’ya göre kullanıcıları radarlardan uzak tutmak için en etkin çözümü sunuyor. Kullanıcılar merkezi kontrol alanından gizlilik ve güvenlik ayarlarında değişiklik yapabiliyor.

Mozilla’nın gerçekleştirdiği testler bununla sınırlı kalmıyor. Beta öncesi sürümde eklenti doğrulamasını da varsayılan olarak zorunlu kılıyor. Böylelikle yüklenen sosyal eklentilerin istenmeyen araç çubuklarını beraberinde getirmesi engellenmiş oluyor.

Tıpkı Google Chrome’da olduğu gibi, kullanıcılar söz konusu filtreleri devredışı bırakabiliyor. Özel tarama modunun tamamlanmış bir Firefox sürümüne gelmesi için biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER