Teknoloji

Firefox OS smart TV serüvenini Panasonic ile sürdürüyor

Firefox OS Smart TV

Firefox OS bundan böyle akıllı telefonlarda olmayacak, ancak Firefox OS smart TV’lerde yaşamaya devam edecek. Mozilla, açık kaynak tabanlı işletim sisteminin bir çift yeni Panasonic UHD TV’sini çalıştıracağını açıkladı.

Panasonic’in CES 2016’da tanıttığı 58 inç ve 65 inç DX900 TV’ler Firefox OS’in TV’ler için standart olan “hızlı erişim” başlangıç ekranını kullanacak. Böylelikle kullanıcılar favori uygulamalarını, kanallarını ve cihazlarını ana ekranlarına ekleyebilecek. Mozilla bu yılın ilerleyen aylarında Firefox OS 2.5 güncellemesinin geleceğini belirtti. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcıların web uygulamalarını doğrudan TV’ye kaydetmeleri imkanı da gelecek.

Panasonic, daha geçen yılın mayıs ayından itibaren Firefox OS ile çalışan akıllı TV’leri sunmaya başlamıştı. Mozilla’nın yaptığı duyuru Firefox OS’in smart TV modellerinde olan yolculuğunun devam ettiğini gösteriyor. Bu arada Mozilla’nın Firefox OS’in minyatür PC ve HDMI çubuklarında da gelmesini istediği şeklinde bazı haberler vardı. Mozilla konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde Firefox OS’i çeşitli bağlı cihazlar genelinde sunma vaadinde bulundu, ancak detay vermedi. Firefox OS’in gelecekte hangi formlarda geleceğini görmek için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

 

İLGİLİ HABERLER