Eğlence

Firefox OS ile çalışan Chromecast benzeri medya aygıtı yolda

firefox-os-chromecast-220614

Chromecast sayesinde akıllı telefon, bilgisayar veya buluttaki multimedya içeriklerini TV’den anında izlemek mümkün oluyor. Ancak Google’ın içerik ve platform kısıtlamaları nedeniyle kullanıcılar Chromecast’lerinden maksimum faydayı elde edemeyebiliyor. Kendisini bu gruba sokanlar için Mozilla’nın alternatifi geliyor gibi görünüyor.

GigaOM sitesi henüz duyurulmamış, Firefox OS ile çalışan medya aygıtını test etme fırsatı bulmuş. Bu cihaz da herhangi bir yazılım kullanarak her türlü içeriği TV’de yayınlama imkanı sağlıyor. Kolaylıkla kırılabilir bir açılış yükleyicisine sahip olan bu cihaz fazla zahmet göstermeden Chromecast’i de taklit edebilecek yeteneğe sahip gibi görünüyor.

Henüz bu cihazın desteklediği içerik ve servisler noktasında tutarsızlıklar bulunsa da, YouTube uygulaması üzerinden videoları oynatıyor gibi görünüyor. Mozilla bu cihazın üreticisini açıklamıyor veya projedeki katkısı hakkında herhangi bir yorumda bulunmuyor. Ancak cihazın çok yakında piyasaya çıkacağı kesin gibi görünüyor.

Belki de Firefox tabanlı medya aygıtı sayesinde Firefox OS, Windows Phone veya diğer platformlarla çalışan cihazlar da TV üzerinde yayına dair bir seçeneğe kavuşmuş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER