Teknoloji

Firefox OS haziran ayında beş ülkede yayınlanacak

Mozilla CEO’su Gary Kovacs şirketin mobil işletim sistemi Firefox OS’in haziran ayında beş ülkede yayınlanacağını açıkladı. AllThingsD tarafından düzenlenen D: Dive Into Mobile konferansında konuşan Kovacs, Firefox OS işletim sistemli cihazların ilk olarak Venezuela, Brezilya, Portekiz, İspanya ve Polonya’da satışa sunulacağını dile getirdi. Kovacs sene sonuna kadar en az 11 ülkede daha Firefox OS işletim sistemli cihazları satışa sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

firefox-os

Mozilla’nın 2014’te Firefox OS’i ABD’ye getireceğini söyleyen Kovacs, mobil işletim sistemiyle ABD gibi büyük pazarları hedeflemediklerini belirtti. Firefox OS cihazlarının temel olarak düşük maliyetli cihazlar olduğuna dikkat çeken CEO, sadece üst sınıf cihazlarla ilgilenen ABD pazarında iyi bir performans sergilemesinin pek mümkün olmadığını itiraf etti. Kovacs kendileri için başarı yolunun gelişmekte olan pazarlardan geçtiğini vurguladı ve kısa vadede bu pazarlara odaklanacaklarını dile getirdi.

Halihazırda Alcatel, Huawei, ZTE, LG ve Sony gibi üreticiler Firefox OS işletim sistemli akıllı telefonlar üretmek için anlaşma imzalamış durumda. Tüm bu akıllı telefonlarda Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri yer alacak. Amerikan mobil operatörü AT&T Firefox OS işletim sistemli cihazlara kadrosunda yer vermeyi değerlendireceğini açıklarken; Facebook ve Twitter gibi önemli isimler de uygulamalarıyla Firefox OS ekosisteminde yerlerini alacak.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER