Manşetler

Firefox OS gelişimini sürdürüyor, Mozilla 25 dolarlık akıllı telefonların peşinde

Bu yılın Mobil Dünya Kongresi’nde dikkat çeken oyunculardan bir tanesi, geçen yıl olduğu gibi Firefox OS olacak. ZTE, Huawei, Alcatel, LG gibi şirketlerin her biri Barselona’ya yeni Firefox OS cihazlarıyla geliyor.

firefox-os-230214
ZTE Open C

Geçen yılın Firefox OS telefonları küçük ve pek de iyi görüntü kalitesi sunmayan ekranları, biraz ağır aksak ilerleyen kullanıcı arayüzüyle fazla şey vadetmiyordu. Ancak 2014 versiyonu çok daha iyi işleyen, aynı zamanda görünüş ve his bakımından çekici görünen bir kimliğe sahip gibi görünüyor. Alcatel fuara üç yeni telefon ve Fire 7 tabletle gelirken ZTE de Open C ve Open II telefonlarını tanıtıyor.

The Verge sitesinin belirttiğine göre platformun en yeni sürümüyle çalışan cihazlar önceki Firefox OS telefonlarıyla karşılaştırıldığında, aradaki fark geceyle gündüzün farkına eşdeğer. Uygulamalar çok daha hızlı açılırken, giriş sonrası gecikme yok denecek kadar az, web siteleri de hareket hâlindeyken yeteri kadar idare edecek hızda açılıyor.

Firefox’un cihaz genelinde arama imkanı sunan EverythingMe özelliği cihaz içinde yer alan her türlü içeriği yazılı olarak sonuç ekranına döküyor, böylelikle cihazda aranan bir şeyi bulmak daha kolay hâle geliyor.

Mozilla Vakfı’nın yönetim kurulu başkanı Mitchell Baker makul fiyatlı cihazlar için yola çıktıklarını ve oradan bu noktaya geldiklerini söyledi. Web kuruluşunun hedefi akıllı telefonlarda fiyat noktasında çıtayı daha da aşağı indirip, yurt dışında 25 dolara satılacak akıllı telefonların gerçeğe dönüşmesini sağlamak.

Mozilla 2013 yılında dünya çapında dört farklı mobil operatörle işbirliği yaparak 15 farklı ülke pazarında Firefox OS telefonlarını piyasaya sürmüştü. İlerleyen aylarda listeye şu ülkeler de eklenecek: Arjantin, Kostarika, El Salvadar, Ekvador, Almanya, Guatemala, Nikaragua ve Panama. Bu ülkeler Telefonica sayesinde Firefox OS telefonlarıyla tanışacak. Ayrıca Deutsche Telekom sayesinde Hırvatistan, Çek Cumhuriyet, Makedonya ve Karadağ gibi ülkelerde de Firefox OS telefonları çıkacak. Bu yılın sonlarına doğru Asya ve Afrika pazarlarına verilecek ağırlığın artırılması hedefleniyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER