Teknoloji

Firefox Nightly sürüm ile tasarım değişikliğini deniyor

Mozilla Firefox’un Nightly olarak nitelendirilen sürümleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. 16.0a1 versiyonuna güncellenen bu tarayıcı yepyeni bir tasarımla birlikte geldi. Caschys Blog bu en son Nightly sürümünün taşınabilir Windows versiyonunu deneyimlemiş ve tasarım değişikliğiyle ilgili daha fazla detaya ulaşmış. Görünüşe göre eski sürümlerde görülen keskin köşeler kaybolmuş, Google Chrome’un mevcut kullanıcı arayüzünde olduğu gibi daha yumuşak geçişli kenarlar tercih edilmiş.

Sekmeler ve genel kullanıcı arayüzü üzerinde yapılmış bazı oynamalar da var. Firefox’un mevcut versiyonunda yer alan geri tuşu kaldırılmış, bunun yerine hem İleri hem de Geri tuşları yer alıyor. Sekmelerin fiziksel boyutları küçültülmüş, böylelike bir satır içine tam boyutta sığacak sekme sayısı daha da artırılmış. Başlangıç ve Yer İmleri sayfaları tarayıcının sağ kenarında yer almaya devam ediyor, ancak artık bunlar geleneksel butonların içinde tutulmuyor, biraz daha arka planda yer alıyor.

Yapılan değişikliklerin Firefox’u daha çekici hâle getirdiği ve Chrome’un deneyimine daha çok yaklaştırdığı bir gerçek. Firefox’un Nightly versiyonunu test etmek isteyenler için aşağıdaki bağlantıda taşınabilir versiyon yer alıyor. Sürümde hataların bulunduğunu ne de olsa Nightly sürüm olduğuna hatırlatmadan geçmeyelim. Bu nedenle mevcut internet tarayıcınızı bırakmakta acele etmemeniz iyi olabilir.

İlgili >> Caschys Blog, Firefox Nightly

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER