Teknoloji

Firefox iOS uygulamasına güvenliği artıracak güncelleme geldi

Mozilla Firefox iOS için yeni bir versiyon yayınladı. Yeni sürümle birlikte güvenlik tarafında bazı iyileştirmeler yapılırken, iPad sahipleri için de yararlı özellikler sunuluyor.

Siz web’de gezinirken web siteleri izleyiciler sayesinde sizi takip ederler, reklam verenler için değerli olan profiller oluştururlar. Tabii ki, kötü niyetli taraflar da bundan yararlanabilirler. Firefox iOS uygulaması uzun zamandır Gizli Dolaşma modu ile izlemelere karşı koruma sunuyordu. Şimdi izleme engelleme özelliği iOS 11 için Firefox ile birlikte normal dolaşma moduna ekleniyor.

Eğer bir web sitesiyle verilerinizi paylaşmayı önemsemiyorsanız, izleme korumasını tek bir düğmeye dokunarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Güncellenmiş internet tarayıcısı iPad sahipleri için yeni sürükle-bırak özellikleri de sunuyor. Eğer sekmeleriniz düzensizse, sekme ikonuna tıklatarak onları yeniden düzenleyebilirsiniz. Daha sonra bir sekmeye uzunca bastırıp sağa sola sürükleyerek istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Bağlantıları paylaşmak da kolaylaşıyor. Firefox’tan URL’leri diğer uygulamalara sürükleyerek kolayla paylaşabilirsiniz. Bunun için bir sekmeye uzunca bastırın, daha sonra bir e-posta iletisi, bir tweet, bir Facebook mesajı veya başka herhangi bir yere sürükleyerek bırakın. Kes, kopyala ve yapıştır işlevleriyle uğraşmaya gerek kalmıyor.

Ayrıca iPad sahipleri için gezintiyi daha da kolaylaştıracak birtakım klavye kestirmeleri de bulunuyor. Bunların çoğunu masaüstü bilgisayardan tanıyacaksınız.

Sekme tepsisinde de düzenlemeler yapıldı. Artık Ctrl + Option + Tab tuş kombinasyonunu kullanarak tepsiyi açabilir ve sekmelerinizi yönetebilir; onları seçebilir, kapatabilir veya görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca gizli sekmelerinizi içeren sekme tepsisine de geçiş yapabilirsiniz.

Mozilla, kasım ayında Firefox Quantum‘u çıkardığından beri yoğun zamanlar geçiriyor. Şimdilerde de masaüstü internet tarayıcısındaki özellikleri mobil cihazlara getirmeye odaklanıyor. Aynı zamanda güvenliği de artıracak adımlar artıyor. İlerleyen zamanlarda mobil uygulamalara yeni güncellemelerin geldiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER