Manşetler

Firefox iOS internet tarayıcısı App Store’da

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

firefox-ios-121115

Firefox iOS uygulaması hakkında bu yılın başlarından beri popüler internet tarayıcısının mobil versiyonunun Apple’ın mobil platformuna geleceği konuşuluyordu. Mozilla bu yılın başlarından itibaren başlattığı çalışmalarda eylül ayında önemli bir dönüm noktasına ulaşmış ve Firefox iOS uygulamasının ön izleme versiyonunu test amacıyla yayınlamıştı. Firefox iOS uygulaması nihayet App Store’da yayınlandı.

iOS internet tarayıcıları oyununa Firefox ile Mozilla, en son katılanlar arasında yer alıyor. Biraz geç kalmış olması Firefox’u epey zorlu rekabetin beklediği anlamına geliyor. Nitekim uzun zamandır Safari, Chrome, Opera ve diğer internet tarayıcılarının iPhone, iPad ve iPod touch’ta sörf yapmak isteyenlerin tercihi olduğunu görüyoruz. Böyle bir ortamda Firefox’un dikkat çekmesi ve tercih edilebilir olması kolay olmayacaktır.

Yine de Mozilla, Firefox’u tercih etmek için çeşitli nedenleri sunuyor. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarında Firefox internet tarayıcısını kullananlar iOS’te de Firefox’u kullanmak için çeşitli nedenlere sahip olacak. Bunların başında Firefox hesap desteği bulunuyor. Firefox iOS uygulamasına Firefox hesap bilgilerinizle giriş yaparak yer imleri, geçmiş, şifreler ve bunun gibi tarayıcı öğelerini kolaylıkla Firefox iOS internet tarayıcısıyla paylaştırmanız mümkün olacak.

Aynı zamanda Firefox iOS sürümünün iyi tasarlanmış ve kullanışlı özelliklere sahip olan bir internet tarayıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Arama motoru, görsel açıdan da zengin sekme yönetimi, gizli dolaşma modu, tahmine dayalı arama özelliği ve benzeri özelliklerle Firefox iOS uygulaması daha önce Safari, Chrome ve benzeri rakip internet tarayıcılarını tercih edenlerin aklını çelmeye çalışacak. Bu arada Firefox iOS uygulamasında gizli dolaşma modunu kullanmak için internet tarayıcısının yüklendiği cihazın iOS 9 veya üstü sürümle çalışıyor olması gerekiyor. Bunlara ek olarak, Firefox iOS uygulamasıyla birlikte favori web sitelerinize de kolaylıkla erişmeniz mümkün olacak.

Firefox iOS uygulaması, Firefox’un masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda sunmuş olduğu gücü ve kullanışlılığı mümkün olduğunca Apple’ın mobil platformuna taşımaya çalışıyor.

Firefox iOS uygulamasını iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları iTunes App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirler. Firefox iOS uygulamasının çalışması için iPhone, iPad veya iPod touch’ınızın iOS 8.2 veya üstü bir sürümle çalışıyor olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER