Teknoloji

Firefox Focus gizlilik ve takipte daha çok kontrol verecek

firefox focus android

Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmayı ve internette gezinme deneyimini hızlandırmayı amaçlayan Mozilla, en yeni tarayıcısında bu önceliklerini yansıtıyor. Firefox Focus Android ve iOS uygulamalarını “taze bir görünüm” ile yenileyen Mozilla, daha fazla gizlilik ve daha hızlı erişim gibi özellikleri de beraberinde getiriyor.

Kullanıcılar artık kalkan ikonuna dokunarak takipçileri kapatabilecek veya açabilecek. Buna ek olarak, engellenen her takipçiyi saymak için bir sayaç da uygulamada yerini alıyor. Kısayol özelliği ise favori siteleri hızlı şekilde ziyaret etmeyi mümkün kılacak.

Firefox, başka platformlarda da bazı iyileştirmeler alıyor. Bunların başında otomatik şifre girişlerinin kolaylaşması bulunuyor. Android kullanıcıları Firefox üzerinden uygulamalara kolaylıkla giriş yapabilecek.

Firefox Focus Android ve iOS uygulamalarını güncelleyen Mozilla, Microsoft’un Windows 11 ile birlikte gevşettiği mağaza kurallarından da yararlanıyor. Mozilla Firefox, bu yıl sona ermeden Microsoft Mağaza’dan da indirilebilecek.

İLGİLİ HABERLER