Teknoloji

Firefox için renkleri düzenleyen ve sekmeleri yan yana görüntüleyen iki deneysel özellik

firefox color

firefox colorMozilla Firefox’ta iki deneysel uzantıyı test ediyor. Bunlar kullanıcılara web tarayıcılarını daha fazla özelleştirme ve sekmeleri bir arada daha kolay biçimde görme imkanı sağlıyor.

Uzantılardan ilki Firefox Color adını taşıyor ve arka planın, metnin, ikonların ve araç çubuğunun renklerini değiştirmeye izin veriyor. Yaptığınız her değişiklik saklanabiliyor ve ayrıca oluşturduğunuz renk düzenlerinizi başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Öte yandan Firefox, önceden oluşturulmuş bazı renk teması seçenekleri de sunuyor. Eğer her bir rengi kendi başınıza özelleştirmek istemezseniz, bunları da kullanabilirsiniz.

Firefox’un testini gerçekleştirdiği ikinci özellik ise Side View, yani Kenar Görünümü adını taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu özellik iki tarayıcı sekmesini aynı sekmede veya pencerede görme imkanı sağlıyor. Bu özellik olmadan da, iki pencereyi yan yana getirerek tek ekranda iki web sitesini aynı anda gösterebilirsiniz. Ya da ikinci bir monitörü kullanarak da aynı anda daha fazla sayfayı görüntüleyebilirsiniz. Ancak Side View, tek bir monitörde, iki web sitesini yan yana görüntülemeyi çok daha basit ve pratik hâle getiriyor.

firefox side view

Firefox, Side View sayesinde kullanıcıların haber makalelerini yan yana getirip karşılaştırma yapabileceklerini veya alışveriş sırasında ürünlerin karşılaştırmasını bu araç sayesinde kolaylaştırabileceklerini söylüyor. Söz konusu özellik en son karşılaştırmalarınızı hatırlıyor ve bunları yeniden kullanmanızı sağlıyor.

Her iki uzantı da Firefox’un Test Pilot programı üzerinden test edilebiliyor, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Test Pilot’ta, web tarayıcısının herkese dağıtılmadan önce teste sunulan deneysel özellikleri bulabilirsiniz. Tabii ki, Firefox Color veya Side View özelliklerinin final üründe yer alma garantisi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER