Teknoloji

Firefox da Chrome ve Safari gibi itme bildirimleri gönderiyor

mozilla firefox monitor

firefox bildirim

Mozilla Firefox internet tarayıcısının en son versiyonu kullanıcılara zamandan ve pilden tasarruf etmeyi sağlayacak bir yeniliği, itme bildirimlerini kazanıyor. Bu sayede web siteleri masaüstünde doğrudan görebileceğiniz mesajlar gönderebilecek. Üstelik bildirimleri site açık değilken bile göreceksiniz.

Firefox bildirim desteği sayesinde gereksiz sekmeleri kapatabilir, işlemci gücü ve pil ömründen tasarruf edebilirsiniz. Facebook, Twitter, Gmail gibi, gelen mesajlardan anında haberdar olmak istediğiniz siteler için bildirim desteği bir hayli kullanışlı olacaktır.

firefox-bildirim-270116-1 firefox-bildirim-270116-2

Mozilla coğrafik konum ve web kameraları gibi kullanıcıların web sitelerine bildirim gönderebilmeleri için izin vermeleri gerektiğini kaydetti. Ayrıca kullanıcılar bildirimleri istedikleri zaman kapatabiliyor.

Chrome ve Safari uzun zamandır itme bildirimlerini sunuyor, ancak farklı bir teknoloji kullanıyor. Hem Firefox hem de Chrome “web push” protokolünü ve onunla ilgili olarak W3C (Worldwide Web Konsorsiyumu) tarafından kullanıyor. Apple ise OS X Mavericks’te Safari Push Notifications adlı kendi protokolünü kullanıyor. Microsoft ise şu anda Edge internet tarayıcısına web push özelliğini ekleme fikrini değerlendiriyor, Internet Explorer’da ise böyle bir destek sunulacak gibi görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER