Teknoloji

Firefox telefondaki uygulamaların giriş bilgilerini otomatik olarak dolduracak

mozilla firefox 82 android

Mozilla, Firefox Android uygulaması için hazırladığı son güncelleme ile kullanıcılara telefonlarındaki tüm uygulamalara güvenli şekilde giriş yapma imkanını sunuyor. Güncelleme Chrome’un bazı özelliklerini de Firefox’a getiriyor.

Kullanıcılar artık Android uygulamalarının şifrelerini Firefox’ta saklayabilecek ve yine Firefox’un yardımıyla ihtiyaç duyduklarında otomatik olarak doldurabilecek. Şifrelerin kilidi yüz tanıma veya parmak izi tarayıcısıyla açılabiliyor.

Firefox’ta giriş bilgilerini saklamak için Lockbox özelliği çoktandır mevcuttu. Ancak uygulamalara ve sitelere erişim Chrome’un sağladığı kadar kolay olmamıştı. Güncellemeyle birlikte Android telefona yeni bir uygulama yüklendiğinde yeni bir şifre eklemek ve bunu doğrudan Firefox’a kaydetmek mümkün olacak. Kaydedilen şifrelere masaüstünde de erişilebiliyor.

Firefox ekibinin verdiği bilgiye göre, kullanıcılar kaydettikleri giriş bilgileriyle Instagram ve Twitter gibi uygulamalara rahatlıkla girebilecek. Bunun için bir web sayfası açmak da gerekmeyecek. Birden fazla cihazı olanlar, Firefox hesaplarını kullanarak şifrelerini tüm cihazlarında eş zamanlayabilecek. Firefox biyometrik güvenlik önlemleriyle yüz tanıma ve parmak izi tarayıcısıyla giriş bilgilerine ulaşmayı da mümkün kılıyor.

Söz konusu özelliklerin tamamı Siber Güvenlik Farkındalık Ayı kapsamında duyuruldu. Firefox Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme 5 Ekim’de dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER