Teknoloji

Mozilla’dan içerik odaklı Android ana ekran uygulaması geliyor

Mozilla, Android için özel bir Ana Ekran uygulaması çıkarıyor. Dün San Francisco’da düzenlenen InContext konferansında duyurulan içerik tabanlı Firefox Launcher Android uygulaması, Mozilla’nın bir yandan kendi mobil işletim sistemini geliştirirken bir yandan da Android ekosisteminde bir yer kapmayı planladığını gösteriyor.

mozilla-firefox-launcher-android-060214Mozilla, zaten Google Play üzerinden dağıtılan içerik tabanlı ana ekran uygulaması EverythingMe ile işbirliği yaparak özel aracını sunuyor. Mozilla kendi markasını taşıyan başlatıcı için Firefox Android web tarayıcısını EverythingMe’nin teknolojisiyle paketliyor.

Uygulamayla bilrikte kullanıcılara kişiselleştirilmiş ve tamamen özelleştirilebilen, eğlenceli gelecek, kullandıkça öğrenilecek bir web deneyimi sunmayı planlıyor.

Firefox Launcher kullanıcılara ana ekranda doğru uygulamaları, kişileri ve bilgiyi sunmayı hedefliyor. Üstelik bunu doğru yerde ve zamanda yapmayı da hedefliyor.

Ne var ki, Mozilla’nın ana ekran uygulaması henüz geliştirme aşamasında. Uygulama geniş kapsamlı kullanım için beta aşamasına geldiğinde, Mozilla gerekli duyuruyu yapacağının sözünü verdi.

İlgili >> Mozilla Blog

İLGİLİ HABERLER