Teknoloji

Firefox’un en son deneyi Advance size makaleler öneriyor

mozilla firefox qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mozilla firefoxFirefox, Advance adını verdiği deneysel nitelikte bir tarayıcı eklentisi çıkarıyor. Bu eklenti okuduğunuz makalelere ve en son göz atma geçmişinize bağlı olarak yeni web siteleri ve makaleler öneriyor.

Advance’in iki bölümü bulunuyor. Bunlardan ilki “Read Next”, yani “Sonrakini Oku” bölümü; mevcut sekmenizi temel alarak makaleler öneriyor. “For You”, yani “Sizin İçin” bölümü ise daha geniş kapsamlı, en son göz atma geçmişinizi kullanarak tavsiyelerini sıralıyor. Firefox, verdiği bir örnekte, popüler restoranların listesinde gezindiğiniz sırada Advance’in diğer benzer yeme-içme mekanlarını önererek işinizi kolaylaştırabileceğini dile getiriyor.

firefox advance

Şirketin reklamları ve düzenli olarak önerilen makaleleri bir arada gösteren sponsorlu Pocket entegrasyonundan farklı olarak, tüm tavsiyeler her bir kullanıcı için kişiselleştiriliyor. Eğer başarılı olursa, Firefox’un Advance’i de benzer şekilde bir gelir kaynağı olarak kullandığını görebiliriz.

Firefox Advance gücünü yapay zekâdan alıyor

Advance, özdevinimli öğrenme alanında faaliyet gösteren ve tavsiyelerde uzmanlaşan bir girişim olan Laserlike tarafından destekleniyor. Güvenlik amacıyla, kullanıcıların Advance’in çalışması üzerinde tam kontrolü olacak. Laserlike’ın hangi göz atma geçmişine erişebileceğini görebilecek, seçtikleri verinin silinmesini talep edebilecekler.

Advance, Firefox’un Test Pilot programının bir parçası. Bu program kapsamında isteyen kullanıcılar internet tarayıcısının yeni özelliklerini, bunlar ana uygulamaya gelmeden önce test edebiliyorlar. Eğer ilgi duyuyorsanız, bu bağlantı üzerinden kaydolup Advance’i indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER