Teknoloji

Firefox 9’un masaüstü ve Android’e özel beta sürümleri yayınlandı

Firefox 8’in masaüstü ve mobil versiyonlarının resmen yayınlanmasının üzerinden bir hafta geçmemişken Mozilla bu internet tarayıcısının 9’uncu versiyonunun beta sürümünü yayınladı.

Firefox 9 Beta’nın masaüstü tarafından sunduğu yenilik olarak Spidermonkey Javascript motorunun bir parçası olan Type Arayüzü dikkat çekiyor. Mozilla bu sayede Firefox’un benchmark testlerinde yüzde 30 daha iyi performans sergileyeceğini iddia ediyor. Javascript kodlarının yoğun olduğu siteler böylelikle daha hızlı şekilde gezilebilecek. Firefox 9 ile birlikte OS X Lion uyumu da arttırılacak, trackpad üzerinden hareket desteği arttırılacak ve Lion tarzı ikonlar sunulacak. 

Android tarafına baktığımızda ise Firefox 9 ile birlikte tabletler için yepyeni bir arayüz sunulacağını görüyoruz. İndirilen içerik, eklenti ve seçenekler için yepyeni bir hızlı erişim çubuğu sunulurken dikey modda tam ekranda gezinme desteği ve sekmelere ekranın yanında yer verilen hızlı erişim çubuğuyla daha hızlı erişme imkânı da Firefox 9’un mobil sürümüyle sunulacaklar arasında bulunuyor. Mozilla akıllı telefon tarafında ne gibi değişiklikler sunulacağı konusunda pek fazla bilgi vermedi.

Yukarıda belirttiğimiz değişiklikler henüz tam olarak hazır değil, ancak Mozilla’nın yeni Firefox güncelleme planına göre önümüzdeki birkaç hafta içinde Firefox 9 ile birlikte bu yenilikler hayatımıza girecektir.

İlgili – Mozilla (1)
İlgili – Mozilla (2)

İLGİLİ HABERLER