Teknoloji

Firefox 9 Beta yayınlandı, yenilikler neler?

İleri doğru ilerleme konusunda Chrome tarzı bir yol izlemeye başlayan ve her altı haftada bir sürüm numarasını arttıran Firefox’un dokuzuncu iterasyonunun beta versiyonu yayınlandı. Firefox 9 ile geleceklerin habercisi olan beta sürümüyle birlikte çeşitli yenilikler Mozilla’nın internet tarayıcısını tercih edenlere sunulacak.

Firefox 9 Beta ile birlikte sunulan yenilikler içinde en dikkat çekici olanı Type Inference adı verilen yepyeni bir teknoloji. Bu sayede tarayıcının JavaScript kodlarını işleme performansı artıyor, bu da internette gezinme deneyimine artı olarak yansıyor.Ayrıca HTML5, MathML, CSS gibi teknolojilere olan destekler de zenginleştirildi.

Apple’ın OS X Lion işletim sistemine özel sürüm için de bazı yenilikler var. Tarayıcı dahilinde iyileştirilmiş tema entegrasyonu, Safari’deki gibi pencereler arasında iki parmakla sürükleyerek sayfalar arasında geçiş, geliştirilmiş text-overflow ve yepyeni font-stretch destekleri OS X Lion tarafında dikkat çeken başlıca güncellemeler olarak öne çıkıyor.

Bu yazılım henüz beta sürecinde olduğu için tam olarak kararlı yapıda değil, bu nedenle indirmeden önce kararınızı iyi vermenizde fayda var. Ne var ki, beta sürümü geldiğine göre ana sürümün çıkışı da çok uzak değildir. Firefox 9 Beta’nın Windows, Mac ve Linux versiyonları mevcut. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek sisteminize uygun beta sürümünü indirebilirsiniz.

İlgili – Mozilla Firefox

İLGİLİ HABERLER