Teknoloji

Firefox 65’te sizin için daha fazla gizlilik ayarı var

firefox android

Firefox 65 çıktı. Son güncelleme sayesinde takipçileri engelleme üzerindeki ince ayarları yapmayı daha da kolaylaştıran yeni bir arayüz sunuluyor.

Temel seçenekler eski versiyonda sunulanlarla çok benziyor. Çoğu kullanıcı hâlâ Firefox’un “standart” olarak adlandırdığı, takipçileri gizli göz atma penceresi içinde engelleyen modu; ya da takipçilerin her zaman engellendiği, ancak bu durumda da bazı web sitelerinde sorunlara yol açması muhtemel “sıkı” modu kullanmayı sürdürecektir.

Firefox 65’te ise, tarayıcı bu seçimleri daha belirgin hâle getiriyor. Aynı zamanda her bir seçeneğin neyi temsil ettiği konusunda da daha fazla bilgilendiriyor. Aynı zamanda, her üç modda da belirli siteleri beyaz listeye almayı sağlayan “istisna” seçeneğine ek olarak, daha fazla kontrol için yeni bir özelleştirilmiş mod da bulunuyor.

Daha açık ve belirgin ayarlara ek olarak, Firefox bulunması kolay yeni seçenekler de sunuyor. Navigasyon çubuğundaki “i” düğmesine tıklatarak mevcut içerik engelleme ayarlarınızı, bulunduğunuz sitede hangi takipçilerin aktif olduğunu ve ihtiyaç duyduğunuzda ayarları değiştirmek için kullanabileceğiniz doğrudan bağlantıyı görebilirsiniz.

Güncellenmiş gizlilik menüsünün yanı sıra, Firefox 65 Windows kullanıcıları için AV1 video sıkıştırma desteğini ekliyor. Güncellenmiş görev yöneticisi de yavaş sekmelerin ve uzantıların izlenmesine, ihtiyaç duyulduğunda bunların kapatılmasına veya kaldırılmasına yardımcı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER