Teknoloji

Firefox 64 sekme yönetimi ve akıllı tavsiyeleri getiriyor

firefox android

Firefox’un masaüstü ve Android’e özel 64 numaralı yeni versiyonu çıktı. Firefox 64, daha yoğun sekme ve uzantı kullanımına uygun birtakım yeniliklerle birlikte geliyor.

Mozilla, kullanıcıların normal göz atma modunda, web’i kullanmalarına bağlı olarak yeni ve ilgili Firefox özellikleri, servisleri ve uzantılarına yönelik tavsiyeler göreceklerini kaydetti. Bu özellik gizli göz atma modunda çalışmayacak ve göz atma geçmişine bağlı olmayacak. Buna örnek olarak, Google’ın dil çeviri aracını sıklıkla kullananlara önerilen To Google Translate eklentisinin tavsiyesi gösterilebilir.

Firefox 64’teki bir başka yeni özellik ise, Mozilla tarafından genişletilmiş sekme yönetimi olarak adlandırılıyor. Bu özellik sayesinde sekme çubuğundaki sekmelerin birden fazlasını seçebilir, onları birlikte taşımak, kapatmak, sabitlemek veya favorilere eklemek için gruplandırabilirsiniz. Firefox’un güncellenmiş Sekme Yönetimi de her bir sekmenin performansa ne kadar etki ettiğini söylüyor. Özellikle dizüstü bilgisayar veya Android telefon kullanımı sırasında tarayıcıyı yoran sayfaların açık olmaması büyük önem kazanıyor.

Mozilla, Firefox Android uygulamasında kaydırma hızının iyileştirildiğini ve performans odaklı bazı ölçütlerin geliştirildiğini söylüyor. Ancak mobil tarafta dikkate değer bir yenilik var gibi görünmüyor. Tüm yenilikleri içeren Firefox güncellemesi yayınlandı. Eğer isterseniz, yenilikleri daha erken biçimde test etmeyi sağlayan Firefox geliştirici versiyonunu da buradan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER