Teknoloji

Firefox 29 yepyeni bir görünüm ve özelliklerle geldi

mozilla firefox

Mozilla Firefox’un en son versiyonunu çıkardı. Bu sürümle birlikte internet tarayıcısının görünümü baştan aşağı değişiyor. İki yıllık çalışmanın ürünü olan Versiyon 29 özelleştirilebilirlik ve kullanım kolaylığına odaklanıyor, önceki versiyonlardan büyük oranda ayrılıyor. Yeni sürümle birlikte Firefox görünüş bakımından Chrome’a biraz daha benziyor.

mozilla-firefox-logo-080113

Yeni sürümle ilgili olarak hazırlanan blog yazısında, değişikliklerin özellikle güncellenen sekmeler ve menülerde göze çarptığının altı çiziliyor. Sekmeler daha çekici ve Google’ın internet tarayıcısınınkine daha benzer bir görünüm taşırken, menüler de tamamen özelleştirilebilir olacak şekilde güncellendi, kullanıcıların belirli özellikleri ve eklentileri doğrudan tarayıcı çubuğu üzerine yerleştirmesine izin verildi. Yer imlerine de tek bir tıklamayla erişiliyor.

Güncellemeyle Mozilla’nın son aylarda üstüne epey mesai harcadığı mobil tarafta da çeşitli değişiklikler sunuldu. Firefox Sync yapılan güncellemelerle kullanıcılara farklı cihazlar arasında kolay eşzamanlama imkanı sağlamaya başladı. Kullanıcıların bu işlevi kullanabilmeleri için Firefox Hesabına sahip olmaları gerekiyor. Bunu elde ettikten sonra kaydedilen şifreler, yer imleri, göz atma geçmişi gibi unsurlar mobil ve masaüstü cihazlar arasında senkronize ediliyor.

İlgili >> Firefox Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER