Teknoloji

Firefox 18 Beta Retina ekran desteğiyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Firefox’un mobil ve masaüstü versiyonlarının en son beta sürümleri yayınlandı. Her iki versiyon da yepyeni özellikler geliyor, masaüstü tarafında Retina ekran desteği dikkat çekiyor. Buna ek olarak W3C Touch Event desteği, isteğe bağlı arama tavsiyeleri, Android kullanıcıları için geliştirilmiş kimlik avı güvenlik mekanizmaları da Firefox 18 Beta’nın dikkat çekici yenilikleri arasında bulunuyor.

OS X 10.7 ve üstü sürümler için Retina Ekran desteği ve başlangıç seviyesinde WebRTC desteğine ek olarak beta sürümünde HTML ölçekleme algoritması da mevcut. Bu sayede tarayıcının bu sürümü önceki iterasyonlara göre daha iyi bir görüntü kalitesi sunacak. Ayrıca sekmeler arasında geçiş sırasında da etkisi belli olacak bazı performans iyileştirmeleri de sunuluyor.

HTTPS sayfalarında yüklenen güvenli olmayan içeriğin engellenmesi, vekil sunucu ardından bağlanan kullanıcıların yaşadığı çabuk cevap verme sorunlarında iyileştirmeye gidilmesi, daha hızlı açılış zamanı ve @supports için eklenmiş ek destek de yenilikler listesi içinde bulunuyor. Son olarak yazılımcıları daha çok ilgilendirecek şekilde CSS3, Flexbox ve Flexible uygulamaları da beta paketiyle birlikte geliyor.

Her beta sürümü gibi bu sürümde de bazı sorunların olduğu biliniyor, ne de olsa her şey henüz son hâlini almış değil. Örneğin tarayıcıyı kilitlenmiş bir profille çalıştırmak onu çökmesine neden olabiliyor. Bazı kullanıcıların Gmail’deki mesajlarında aşağı doğru kaydırma yaparken yavaşlama yaşayabileceği, gizli modda çalışma esnasında kullanıcının Gizli Dolaşma gerçekleştirmediği şeklinde mesajların gelebileceği gibi uyarılar yapıldı. Son olarak Windows platformundaki kullanıcıların, tarayıcıyı güncelledikten sonra Sistem Geri Yükleme’yi kullanmaları durumunda gelecekteki güncellemeleri alamayacakları da not edildi.

İlgili >> Mozilla

İLGİLİ HABERLER