Teknoloji

Firefox 16 geliştiricilere özel araçlar ve Android versiyonuna özel okuyucu işleviyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Firefox internet tarayıcısını sık aralıklarla güncellemeye devam ediyor. Daha Firefox 15’in yayınlanışı dün gibiyken Firefox 16 çıkageldi. Farklı platformlara özel sürümleri yayınlanan Firefox’un birkaç yeni özelliği son kullanıcıları doğrudan ilgilendiriyor olsa da, önemli bir kısım yenilik daha çok yazılımcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Firefox 16 ile gelen en büyük yeniliklerden bir tanesi Geliştirici Komut Satırı. Mozilla’nın söylediğine göre bu araç Firefox Geliştirici Araçları üzerinde kolay klavye kontrolü sağlayacak. Sezgisel nitelik taşıyan bu araç komutları ve parametreleri otomatik olarak tamamlayabiliyor. Geliştiricilere özel diğer yenilikler arasında CSS3 Animasyonları, Geçişleri, Dönüşümleri, Görüntü Değerleri, IndexedDB, Değerler ve Birimler bulunuyor.

Son kullanıcılar için de yukarıda belirttiğimiz gibi çeşitli yenilikler bulunuyor. Android uygulamasına Safari’deki okuyucu moduna benzer yeni bir işlev kazandırıldı, böylelikle kullanıcıların web sitelerindeki yazıları başka rahatsız edici unsur bulunmadan okumalarına olanak sağlandı. Mac kullanıcıları da VoiceOver desteğinden yararlanmaya başladı. Ayrıca OS X, Windows ve Linux destekli üç versiyon da web uygulama desteğini kazandı.

Yeniliklerin dışında Firefox 16 da her güncelleme gibi çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleriyle birlikte geliyor. Firefox 16’nın yeniliklerini test etmek isteyenler aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edebilir.

İlgili >> Firefox 16 indir

İLGİLİ HABERLER