Teknoloji

Firefox 15’in beta sürümleri eklentilerin yol açtığı bellek problemlerinin çözüleceğini ve yeni ses formatı Opus’u müjdeliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternet tarayıcı eklentilerinden hoşlanan ancak bunların sistem belleğini fazlasıyla tüketmesinden bir o kadar hoşlanmayanlar için Firefox 15 derman niteliğinde olabilir. Mozilla’nın Hacks blogunda yazılanlara göre, internet tarayıcısının en son beta sürümü Firefox eklentilerinin yol açtığı bellek sızıntılarının çoğunu kapatabilecek.

Bunu yanı sıra Firefox 15’in beta sürümünün Opus adı verilen ve Mozilla tarafından da kısmen desteklenen yeni bir ses formatını barındırdığı görülüyor. Şirket rakip internet tarayıcılarının da bu formatı kucaklayacağını tahmin ediyor, onu mevcut kayıplı kodlayıcılardan temelde daha iyi olarak nitelendiriyor. Hacks blogunda bu yeni formatla ilgili temel bilgiler, test sonuçlarından alıntılar, Opus oynatıcılarını web sayfalarına entegre etmenin yollarıyla ilgili bilgiler de bulunuyor. Detaylar için aşağıdaki kaynak bağlantılara göz atabilirsiniz.

İlgili >> Mozilla Hacks Blog (1), Mozilla Hacks Blog (2)

İLGİLİ HABERLER