Teknoloji

Firefox 12 yayınlandı, Windows için güncellemeler bundan böyle sessiz sedasız yapılabilecek

Mozilla, Firefox’u on ikinci versiyona güncelledi, üstelik Windows kullanıcıları için “sessiz güncellemeler” olarak adlandırabileceğimiz bir özellikle birlikte. Bundan böyle Firefox’un gelecek sürümlerinde güncelleme için Windows Kullanıcı Hesabı Kontrol Panelinden gelen çeşitli onay istekleriyle karşılaşmayacaksınız. Bu sayede yazılım güncellemelerinin hızı artacak, ne de olsa kullanıcının onay vermesini beklemeye gerek duyulmayacak.

Windows Kullanıcı Hesabı Kontrol Paneli kullanıcıyı yeni bir uygulama değişiklik yapmaya çalıştığı zamanlarda uyarmak amacıyla kurulmuş. Ancak on birinci versiyonu daha geçen ay yayınlanan Firefox’un hızlı güncelleme takvimi bu kontrol panelinin sürekli araya girmesine neden olabilir, bu da kullanıcıda rahatsızlık yaratabilirdi. Firefox 12 arkaplanda çalışan bir servisin yüklemesini yapıyor ve bu servise bir kez izin verildikten sonra tarayıcı için gelen güncellemeler varoldukça otomatik olarak sisteme yükleniyor.

Firefox’un bu yeniliği basit, ancak bir o kadar da kullanışlı. Yine de, sisteminin güvenliğine dair tüm kontrolleri elde tutmayı yeğleyen kullanıcılar için de her güncellemede bildirim alma opsiyonu açık tutulmaya devam ediliyor. Firefox’un yeni sürümünü aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – GetFirefox

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER