Teknoloji

Firefox 10 artık indirilebilir (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın Firefox’ı hızlı bir güncelleme döngüsüne sokma kararının üzerinden yaklaşık dokuz ay geçti ve bu süre içinde ana versiyon numarası 4’ten 10’a geldi. Her ne kadar getfirefox.com adresinde hâla Firefox 9’un indirme bağlantısını görüyor olsak da, Firefox 10 da Mozilla’nın sunucuları üzerinden indirilmeye başlandı. getfirefox.com adresi üzerindeki resmi sayfada da Firefox 10 yayınlanmaya başladı.

Yeni sürümle birlikte eklenti yönetim sisteminde bazı iyileştirmeler yapıldı. Bir fonksiyona sahip oluncaya kadar kendini gizleyen ileri butonu, tam ekranlı web uygulamalarını destekleyecek API’lar, WebGL için bozuklukları düzeltme gibi yenilikler Firefox 10 ile birlikte geliyor. Firefox 10, “Geliştirilmiş Destek Sürümü” adı verilen ve kurumsal kullanıcıları hedefleyen bir yeniliğin çıkışını da işaret ediyor. Bu sürüm sayesinde her altı haftada bir internet tarayıcılarını güncellemek istemeyenler için de bir alternatif sunuluyor. Geliştirilmiş Destek Sürümünde gerekli olan güvenlik iyileştirmeleri dışında herhangi bir güncelleme sunulmuyor. Bu sürümün versiyon yükseltmesi ise her yedi Firefox sürümünde bir olacak şekilde yapılacak. Bu da gelecek Geliştirilmiş Destek Sürümü versiyonunun kasımda çıkacağını gösteriyor.

Eğer Firefox’un bu güncelleme sıklığı size fazla geliyorsa, Google’ın Chrome’u güncelleme sıklığı kimbilir nasıl bir etki bırakır. Chrome’un 17 ve 18 sürümleri arasında geçen süre sadece 19 gün. Her iki tarayıcının da hızlı bir gelişim gösterdiğini ve hemen hemen aynı pazar payına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak avantaj Chrome’da gibi görünüyor. Yakın geçmişte çıkan bazı araştırmalar Chrome’un en popüler ikinci internet tarayıcısı unvanını Firefox’un elinden aldığını göstermişti. Aşağıda Firefox 10’un Windows ve Mac versiyonlarının indirme bağlantılarını bulabilirsiniz.

İlgili – Firefox 10 Windows
İlgili – Firefox 10 Mac
İlgili – Firefox Sürüm Notları

İLGİLİ HABERLER